Претражи овај блог

понедељак, 24. јун 2024.

Cultural Amnesia

 


     Gerard Greenway, Ben Norland i John Peacock su bili članovi Britanske post-punk grupe Cultural Amnesia. Bend je bio aktivan od 1979 do 1983. Za to vreme su imali tri kasetna izdanja i učestvoali su na brojnim kompilacijama. U početku, važan saradnik im je bio Geff Rushton (Coil), koji im je napisao gomilu pesama. 
     Muzički su bili veoma raznovrsni, krećući se u opsegu od ambijentalnih komada do synthpopa. Tehnika snimanja im je bila veoma primitivna i nikada nisu radili u profesionalnom studiju.
     Od kraja devedesetih su povremeno ponovo aktivni.

Press My Hungry Button  (VOD,2007)



...in coms

недеља, 23. јун 2024.

Melon

 


      Melon su osnovali bivši članovi Japanske grupe Plastics, Chica Sato i Toshio Nakanishi. Po raspadu Plastics, 1982, ovaj dvojac odlazi u NYC i uz pomoć Percy Jonesa (Brand X), Dougie Bownea (Lounge Lizards) i Bernie Worrella (Funkadelic), pokušavaju da pomešaju Japanski techno-pop sa funk, disco i R&B zvukom, stvarajući neobičan, egzotičan, pop. Krajem osamdesetih Melon su prestali da postoje, da bi se 1997 ponovo aktivirali, ali samo na kratko.

Do You Like Japan?  (Alfa,1982)


Deep Cut  (Epic,1987)




links in...

субота, 22. јун 2024.

Tom Tom Club

 


     Chris Frantz i Tina Weymouth spadaju medju najstabilnije muzičke parove. Upoznali su se početkom sedamdesetih, u školi dizajna, i, po rečima Frantza, bio je fasciniran Tinom i uveren da je to žena njegovog života. Chris je, u to vreme, svirao sa David Byrnom u grupi Artistics. Kada se bend raspao 1974, znajući da Tina svira bass, pozvao ju je da se pridruži Byrnu i njemu u novom bendu. Okupirana slikarstvom, Tina je odbila, ali, s' obzirom da je imala auto, pomagala je Chrisu prevozeći mu bubnjeve. Kupovina bass gitare 96 Fender Precision doprinela je promeni odluke i tako su nastali Talking Heads,
     1980, Chris i Tina, za vreme pauze u radu Talking Heads, pokreću sopstveni projekat Tom Tom Club. Prihvatili su lagani, tropical dance stil i snimili fantastičan album 1981, na kome se nalazi bubblefunk hit singl, 'Wordy Rappinghood'. Album je trebalo da producira Lee 'Scratch' Perry, ali do ove saradnje nije došlo. Umesto toga, primenili su DIY taktiku i sami producirali album uz pomoć tonskog inženjera Steven Stanleya i gitariste Adrian Belewa.
     Slede albumi 'Close To The Bone'(1983) i 'Boom Boom Chi Boom Boom'(1989), a od raspada Talking Heads, 1991, Tom Tom Club je jedina muzička zanimacija Chrisa i Tine. Svesni promena na muzičkoj sceni, Tom Tom Club se polako okreće ka elektronici, što njihov zvuk čini i danas aktuelnim.

Tom Tom Club  (Sire/WB,1981)


Close To The Bone  (Sire/WB,1983)


Boom Boom Chi Boom Boom  (Sire,1988)


Dark Sneak Love Action  (Sire,1991)


The Good The Bad And The Funky  (Rykodisc,2000)




...in coms

петак, 21. јун 2024.

Pas De Deux

 


     Pas De Deux su muzički projekat Walter Verdina, studenta umetnosti, koji se i pre njega bavio muzikom radeći kao solista, ili u grupama Specimen i Rizikoos. Ovoga puta se udružio sa Hilde Van Roy i Dett Peyskens. Zezanja radi, prijavili su se na izbor za Belgijskog predstavnika na Eurosongu 1982 i...pobedili!
     'Rendez-Vous' je jedna od najneobičnijih numera ikada izvedenih na Eurosongu - gotovo potpuno instrumentalna uz malo otpevane bezvezne lirike. Uprkos žestokoj osudi mainstream kritike i publike, singl postiže veliki uspeh u Belgiji. Sledeći singl, 'Mani Meme', uradjen u sličnom maniru, iako definitivno bolji, ne postiže gotovo nikakav uspeh.
     Walter se povukao iz pop sveta i postao uspešan video umetnik.
     Hilde je postala novinar na nacionalnoj televiziji.
     Dett je nastavila da se bavi muzikom i od 2001-2017 je nastupala kao član Red Zebra.

Cardioclaptomanie  (Minimal Wave,2011)



link in...

уторак, 18. јун 2024.

Monks (UK)

 


     Tri bivša člana Strawbs - Richard Hudson, John Ford i Brian Willoughby - osnovali su Monks krajem sedamdesetih. Uz njih, u bendu su bili i Terry Cassidy (vocal, synths) i Clive Pierce (drums).
     Album 'Bad Habits' snimaju 1979, posle neočekivanog uspeha singla 'Nice Legs Shame About Her Face'. Album nije ponovio uspeh singla verovatno zato što ih je Britanska publika otpisala kao 'ne-autentične' punkere. Oglasio se i Johnny Rotten, opisavši ih kao 'patronising rubbish' i jadnu imitaciju Pistolsa.
     Album je postigao odličan uspeh u Canadi pa je drugi LP izdat samo za ovo tržište. 'Suspended Animation' je izdat 1981 i postaje 'zlatan' u Canadi. Sledi turneja po ovoj zemlji 1982.
     Monks su započeli snimanje i trećeg albuma, koji nikada nije završen i ubrzo su se raspali.

Bad Habits  (EMI,1979)


Suspended Animation  (Polydor,1981)



...in coms

понедељак, 17. јун 2024.

A's

 


     Američki rock/power pop bend osnovan 1978 u Philadelphiji. Članovi grupe su bili Richard Bush (vocal), Rick DiFonzo (guitar), Rocco Notte (keyboards), Terry Bortman (bass) i Michael Snyder (drums).
     Zahvaljujući sjajnim koncertnim nastupima uspeli su da potpišu ugovor sa Aristom i snime dva albuma. Prvi LP iz 1979 kritika je poredila sa 'A Tonic For The Troops' Boomtown Ratsa, u smislu duhovite, ulične mudrosti. Album nije postigao komercijalni uspeh, kao ni dva singla koja su skinuta sa njega. Drugi LP iz 1981 je primetno komercijalniji ali ih kompanija ipak otpušta. O sopstvenom trošku snimaju EP 'Four Dances' i razilaze se 1982.
      Rick DiFonzo je nastavio da radi kao session muzičar i saradjivao je sa Bob Dylanom, Cyndi Lauper, Roger Watersom i Joan Osborne.

The A's  (Arista,1979)


A Woman's Got The Power  (Arista,1981)




links in...

недеља, 16. јун 2024.

NEWSCHOOL GARAGE & SURF 3 : Sir Bald Diddley, Phantom Surfers, Satan's Pilgrims

 


     
SIR BALD DIDDLEY  Surfin With Sir Bald Diddley  (Alopecia,1992)
          Garage surf-a-billy from the UK.









PHANTOM SURFERS 
Exciting Sounds Of Model Road Racing  (Hobby Hut,1994)
     America's #1 masked surf band becomes the #1 slot car racing band.








SATAN'S PILGRIMS 
At Home With Satan's Pilgrims  (Empty,1995)
     3 guitars reverb a plenty with a blend of voodoo surf, hot rod, Memphis soul and lounge.










SBD.....https://www.mediafire.com/file/s0ym34tit1nx5zl/SIR+BALD+DIDDLEY+Surfin+With+Sir+Bald+Diddley.zip/file

PS......https://www.mediafire.com/file/siujb4znm8a4jmi/PHANTOM+SURFERS+Exciting+Sounds+Of+Model+Road+Racing.7z/file

SP.....https://www.mediafire.com/file/1f5vucuqh5csowg/SATAN'S+PILGRIMS+At+Home+With+Satan's+Pilgrims.zip/file

субота, 15. јун 2024.

Nixe

 


     Verovatno prva 'all-female' punk grupa u Holandiji. Bend je osnovn 1979 u Utrechtu. Bavile su se 'ženskim' iskustvima iz feminističke perspektive, mada su govorile da nisu politički punk bend. Ilva je pevala, Nikki i Simone su bile ritam sekcija, a za gitaru je bila zadužena Marian. Diskografija im nije velika - singl i nekoliko učešća na razno-raznim kompilacijama. raspale su se 1984.

The Nixe  (Polly Maggoo,2008)



....in coms

петак, 14. јун 2024.

Accursed

 


     Hardcore/Street punkeri iz Kenta osnovani na vrhuncu drugog punk talasa i nestali sredinom osamdesetih. Svirali su standardan GBH/Discharge zvuk sa početka osamdesetih. Dolaskom Steve Halla (ex-Afflicted Man) znatno su unapredili svoj zvuk, naročito što se tiče gitara i vokala. Članovi benda, rešivši da malo prošire horizonte, osnovali su thrash metal formaciju Metal Virgins, o čijem jedinom albumu ne vredi trošiti reči.

Aggressive Punk  (Wreck Em,1983)


Up With The Punks  (Wreck Em,1983)



...in coms

среда, 12. јун 2024.

Beton Combo

 


     Osnovani 1978 u zapadnom Berlinu kao DC-10, 1979 menjaju ime u Beton Combo. Band postaje jedan od najpoznatijih Berlinskih politički orijentisanih punk grupa. Početkom osamdesetih ova Berlinska punk scena se razvijala u dva pravca; jedan su predstavljali art-punkeri, a drugi, poltički punk rokeri poput Slime, Daily Terror, Toxoplasma i Beton Combo. Njihova najpoznatika numera je 'Nazi Raus', zastupljena i na istoimenoj kompilaciji kompanije Weird System.
     Snimili su samo jedan album, 1981, a raspali su se 1985.

Perfektion Ist Sache Der Gotter  (Aggressive Rockproduktion,1981)




link in...

понедељак, 10. јун 2024.

Abaddon

 


     Poljski hardcore band osnovan 1982. 1983 nastupaju na festivalu u Jarocinu i posle personalnih promena (umesto Wolfa vokale preuzima Waldek Jedyczowski) odlaze na mini-turneju po Yugoslaviji. Na turneji organizuju snimanje albuma 'Wet Za Wet' u Ljubljani. Album se pojavio 1986. 1987 grupa se raspada (muzičko neslaganje) da bi dvojica originalnih članova, Waldek i Tomek Dorn, 2001, obnovili bend.

Wet Za Wet  (New Wave Records,1986)



link in...

недеља, 9. јун 2024.

Calamity Jane

 


     Grunge/punk all-female bend koga su 1988 osnovale Gilly Ann Hanner,Lisa Koenig i Ronna Era, u Olimiji (WA). Kada im se priključila i Megan Hanner nazvale su se Calamity Jane i preselile u Portland (OR).1990 prvi put nastupaju uživo kao predgrupa Scrawl.
     Calamity jane su snimile tri singla i album u originalnoj postavi i jedan singl sa bubnjarem Marceo Martinezom (kasnije u Team Dresch) i basistkinjom Joanna Bolme (kasnije u Quasi),pre zvaničnog kraja 1992.

Martha Jane Cannary  (SMR,1992)


...in coms

субота, 8. јун 2024.

NEWSCHOOL GARAGE & SURF 2 : Supercharger, Trashwomen, Swingin' Neckbreakers

 


SUPERCHARGER
Goes Way Out  (Estrus,1993)
     Lo-fi garage rock band from San Francisco. Charged up rock'n'roll trash from another planet!









TRASHWOMEN  Spend The Night With... (Estrus, 1994)
     Surf trash'n'roll band from San Francisco. Killer lo-tech madness from the surf-trash queens.









SWINGIN' NECKBREAKERS  Live For Buzz  (Telstar,1993)
     Vintage rock band from Trenton, New Jersey. Blast from start to finish.










SC.....https://www.mediafire.com/file/ff7k6kt5pyfylg7/SUPERCHARGER+Goes+Way+Out!.zip/file

TW.....https://www.mediafire.com/file/iszfd3b2tkrw0gf/TRASHWOMEN+Spend+The+Night+With+The+Trashwomen.zip/file

SN.....https://www.mediafire.com/file/0cyzpd9sm7cbbgp/SWINGIN'+NECKBREAKERS+Live+For+Buzz.zip/file

петак, 7. јун 2024.

Annette Peacock

 


     Annette Coleman (Peacock je postala udajom za jazz basistu Gary Peacocka) je rodjena u muzičkoj porodici i veoma rano je počela da se bavi komponovanjem. Takodje se rano uključila i u alternativni način života i alternativne kulturne pokrete. Rani je učesnik psihodeličnih eksperimenata Timothy Leary-a i proučavanja Zen Makrobiotike, što se sve odražavalo i u njenoj muzici.
     Njene prve avaqngardne kompozicije se pojavljuju na radovima jazz pianiste Paul Bley-a (za koga se kasnije i udala).
     Tekstualno je predstavljala svoja političko/feminističke/ateističke stavove, uvek provokativna i daleko ispred svog vremena.
     Njen prvi solo album iz 1972, 'I'm The One', magazin The Wire je svrstao medju vrh Top 100 albuma koji će 'zapaliti svet'.
     Saradjivala je sa brojnim jazz i rock muzičarima i bendovima, poput Stockhausena, Allan Holdsworth, Eno, Bill Bruford, Mick Ronson...
     'An Acrobat's Heart', objavljen 2000 je prekinuo njenu gotovo dvanaestogodišnju muzičku pauzu.

I'm The One  (RCA,1972)


X-Dreams  (Aura,1978)


The Perfect Release  (Aura,1979)


Sky-skating  (Ironic,1982)


I Have No Feelings  (Ironic,1986)


Abstract-Contact  (Ironic,1988)




links in...

среда, 5. јун 2024.

Phew

 


     Japanska umetnica duge karijere, Phew je istraživala i eksperimentisala sa rock, elektronskim i avangardnim zvukom na sopstveni način još od sedamdesetih. Posle raspada Aunt Sally radila je sa kremom inovativnih muzičara širom sveta izražavajući različite aspekte svoje umetnosti. Na debi singlu iz 1980 se udružila sa Ryuichi Sakamotom a na albumima 'Phew' i 'Our Likeness' je saradjivala sa članovima Can i Conny Plankom. Od 1995, kolaboracije dominiraju njenim stvaralaštvom, a učešće u eksperimentalnoj supergrupi Novo Tono, punk bendu Most i raznim projektima sa Otomo Yoshihideom, okupiraju je veči deo dvehiljaditih. Solo karijeri se vraća 2010 sa 'cover' albumom 'Five Finger Discount'. Fokusirajući se na eksperimentalnu elektronsku muziku i svoj specifični vokal kreira bezkompromisne albume 'A New World'(2015) i 'Light Sleep'(2017).
     Do 2021 i hipnotičnog 'New Decade', Phew je konačno zadobila internacionalnu pažnju koju već dugo zaslužuje.

Phew  (Pass,1981)


View  (Continental,1987)


Our Likeness  (Mute,1992)



...in coms

уторак, 4. јун 2024.

Aunt Sally

 


     Inventivan bend iz Osake koji je proširio punk zvuk do samih granica. Inspirisani Pistolsima, na svom jedinom albumu ubacuju detinjaste stihove, pop standarde i avangardni sezibilitet u oštru punk DIY estetiku, stvarajući sopstveni, originalni subverzivni stil. Nedugo po realizaciji albuma grupa se raspala, ali je njihov lider, Phew (Hiromi Moritani), odvela Aunt Sally kreativan duh u još izazovnijem pravcu.
     Zahvaljujući njenom solo radu, kult status Aunt Sally se samo povećavao iz godine u godinu.
     Phew i gitarista benda Bikke su 2009 izdali zajednički LP, 'Phew x Bikke'.

Aunt Sally  (Vanity,1979)


link in...

Cultural Amnesia

       Gerard Greenway, Ben Norland i John Peacock su bili članovi Britanske post-punk grupe Cultural Amnesia. Bend je bio aktivan od 1979 d...