Претражи овај блог

субота, 9. новембар 2019.

39 Clocks


     39 Clocks su Nemački underground band iz Hamburga,koji je sa Nova Express,Shiny Gnomes,Kastrierten Philosophen i sl,.činio neo-psihodeličnu scenu u Nemačkoj.
     Nukleus banda su bili Jurgen Gleue i Christian Henjes,koji su već zajedno svirali u grupi Killing Rats.Postavu su proširili sa bubnjarem Claudius Hempelmannom i Rudiger Kloseom (Kastrierten Philosophen).U studiju su im pomagali Susskind (Kosmonautentraum) na melodici i Emilio Winschetti na synthesizerima.
     Prvi singl,'DNS'(1980) izdaje kompanija No Fun,kao i debi LP,'Pain It Dark'(1981).Za drugi album,Gleue i Henjes osnivaju sopstvenu etiketu Psychotic Promotion.1983,duo se razilazi i Henjes osniva Beauty Contest,koji su snimili nekoliko albuma za WSFA.Gleue je osnovao Swamp Room etiketu,svirao u projektima Exit Out i Cocoon,a snimio je i solo albume pod imenom Phantom Payn.Od 2000 se ne bavi aktivno muzikom.
     Vizuelno band je podsećao na Velvet Underground a muzički na Američki psihodelični garažni rock.Koristili su prostu produkcijsku tehniku i bastardizovan Engleski jezik ('Denglisch').Oblačili su se u crno,nosili naočare za sunce i svoju muziku nazivali 'psycho-beat'.Štampa ih je nazivala 'Nemački Velvet Underground'.Nikada nisu postigli veći uspeh (čak ni u Nemačkoj) ali nisu zaboravljeni (npr. jedna njihova pesma je korišćena u filmu '23-Nichts Ist So Wie Es Scheint',1998).
     1987 je došlo do kratkotrajnog reuniona i snimanja novog albuma za WSFA,koji je ,nažalost,prošao totalno nezapaženo.

Pain It Dark  (No Fun,1981)


Subnarcotic  (Psychotic Promotion,1982)


Cold Steel To The Heart  (WSFA,1985)


13 More Protest Songs  (WSFA,1987)



links in...

1 коментар:

  1. https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZXhsQkZN0YWFBLWKNjfvqppi3qj70ihJW3V
    https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZJhsQkZdPWFQL1Lo8V6tfP5dfc9LfSSNUnV
    https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZzhsQkZsvPltp0Sg4XnuaBu09VEkuPhV03X
    https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZ4hsQkZY3ukW6yQqpLDslmIupUI7FCBWvS7

    ОдговориИзбриши

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...