Претражи овај блог

четвртак, 14. новембар 2019.

Vyllies


     The Vyllies su darkwave grupa iz Švajcarske.Njihovo ime je izvedeno iz reči 'vila' (mitsko biče po Slovenskoj mitologiji).
     Početkom osamdesetih,Manu Moan,Ilona Prism i Ursula Nun,studentkinje iz Lausanne,odlučile su da napuste studije i potpuno se posvete muzici.Nastale su the Vyllies.Put ih je odveo u Atinu gde su prvi put nastupile uživo i objavile debi EP.Nekoliko kopija ovog izdanja pronašlo je put nazad do Švajcarske i do tamošnjih radio stanica.'Whispers In The Shadow' postiže kult popularnost.Ubrzo slede nastupi sa Minimal Compact,Anne Clark,Sex Gang Children,Gun Club...
     Devojke uspostavljaju saradnju sa Ciriškom etiketom Disctrade,koja im objavljuje mini LP,'Velvet Tales'(1985).Reakcije kritike na njihovu jedinstvenu muziku su bile više nego pozitivne,a pesma 'Ahia',postaje hit na radio stanicama.
     Sledi izuzetan album 'Lilith' a za njim i 'Sacred Games',na kojem su preradili 'Whispers In The Shadow'.'Sacred Games' je bio dosta melodičniji od svog prethodnika u cilju osvajanja većeg tržišta.Singl sa ove ploče,'Now We Fall' je nešto najkomercijalnije što su Vyllies do tada uradile.
     U aprilu 1987,grupa je održala mini turneju po Švajcarskoj i uputila se na Evropsku turneju,posle koje su se,1988,razišle.

The Vyllies  (Creep,1983)


Velvet Tales  (Out Of Tune,1985)


Lilith  (Out Of Tune,1986)


Sacred Games  (Out Of Tune,1987)



links in...

1 коментар:

  1. https://yadi.sk/d/VS36tDrmLy_i-Q
    https://yadi.sk/d/aIv4PJehd926DA
    https://yadi.sk/d/NwuMaPdzGGK7Iw
    https://yadi.sk/d/WqF3Ft0Rsc2FJw

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...