Претражи овај блог

четвртак, 12. децембар 2019.

Mental As Anything


     Kombinujući elemente rockabillya,rocka i R&Ba sa energičnim live nastupima,Australijska grupa Mental As Anything se dokazala kao jedan od najpopularnijih bandova na ovom kontinentu.
     18 meseci je bilo potrebno da Mental As Anything stignu od malid Sydneyskih pubova do internacionalnog ugovora i realizacije debi albuma u Britaniji.
     Grupa je osnovana 1976 i svi članovi su bili studenti umetnosti.U originalnoj postavi je bio basista Stephen Coburg,koga je ubrzo zamenio gitarista Reg Mombassa (aka Chris O'Doherty),koji je u band doveo svog mladjeg brata Petera.Bubnjar,Wayne DeLisle (aka David Twohill) je upao u grupu na osnovu prijateljstva sa pevačem Andrew 'Greedy' Smithom.
     Debi EP,'Mental As Anything Play At Your Party' (Regular Records,1978) se ispostavio kao veoma dobar i omogućio im je snimanje albuma 'Get Wet'(1979).Album postiže zapažen uspeh,najviše zbog singla 'The Nips Are Getting Bigger',koji se originalno pojavljuje na debi EPu.
     Ne-tipični Aussie pub rock,neverovatno slušljiv,uvrnut pop sound i specifičan humor,donose instant popularnost bandu.
     'Espresso Bongo'(1980) i singl 'Come Around' nadmašuju uspeh debi LPa.'Cats & Dogs'(1981),sa nešto mekšom produkcijom,dostiže visoke standarde prethodnih izdanja.
     1982,prate Costella na njegovoj Australijskoj turneji.Uspeli su da ga nagovore da producira njihov singl 'I Don't Mean To Be Mean'.
     'Creatures Of Leisure'(1983) i 'Fundamental'(1985) postižu očekivani uspeh u Austrraliji.'Live It Up' singl dospeva na liste u UK i uključena je u soundtrack filma 'Crocodile Dundee' i to na zahtev zvezde filma,Paul Hogana.
     Mental As Anything nikada nisu postigli internacionalni uspeh kao njihovi zemljaci INXS i Man At Work,najviše zbog toga što su bili nevoljni da napuste Australiju.
     Posle albuma 'Cyclone Raymond'(1989) usledila je šestogodišnja pauza u radu grupe,tokom koje su se članovi banda bavili solo projektima.Najuspešniji je bio gitarista Martin Plaza (aka Martin edward Murphy) sa svojim albumom 'Plaza Suite'(1986).Braća O'Doherty su osnovali grupu Dog Trumpet,privremeni 'side' projekat,kome su se više posvetili po napuštanju Mentalsa 2000.
     Originalna postava se poslednji put pojavljuje na albumu 'Garage'(1998).

Get Wet  (Regular,1979)


Espresso Bongo  (Regular,1980)


Cats & Dogs  (Regular,1981)


Creatures Of Leisure  (Regular,1983)


Fundamental  (Regular,1985)


link in coms

1 коментар:

  1. https://ulozto.net/file/prW1aT6UdXFs/01-get-wet-1979-rar
    https://ulozto.net/file/b76NJGKx48Po/02-espresso-bongo-1980-rar
    https://ulozto.net/file/UsLGAyTWvGB2/03-cats-dogs-1981-rar
    https://ulozto.net/file/3crNqhwogOxC/04-creatures-of-leisure-1983-rar
    https://ulozto.net/file/JO3fozI073et/05-fundamental-1985-rar

    ОдговориИзбриши

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...