Претражи овај блог

субота, 18. јануар 2020.

IT'S ALIVE : Graham Parker & The Rumour


     1978,Parker i the Rumour su bili u usponu,što se tiče Britanije,i gotovo nepoznati u Americi,uprkos pozitivnim kritikama za prva tri albuma i reputaciji moćnog live banda.Parker je krivio svog Američkog izdavača,Mercury,za ovakvo stanje i uveliko je tražio novog izdavača.Da bi ispunio ugovorne obaveze,objavili su dupli živi album,'Parkerilla',na kome sve,od dužine (54 min,uključujući i studijski snimak 'Hey Lord,Don't Ask Me Questions'),i ne baš maštovite set liste,pa do lukavog mixa,govori:''Let's get this over whit''.
     Parker i Rumour su isuviše dobri na sceni da bi 'Parkerilla' bio potpuni promašaj.Parker (uglavnom) zvuči moćno i sigurno,the Rumour su iskusan band koji na ovom albumu pokazuje više instrumentalnog umeća nego na studijskim radovima i kada se sve to poveže sa pravom pesmom ('Back To schooldays','Gypsy Blood','Soul Shoes'),teško je ne poželeti da ovo nije samo jedan 'reda radi' album,s'obzirom da su svi uslovi za odličan koncert očigledno prisutni.

Parkerilla  (Mercury,1978)


link in...

1 коментар:

2 Belgen

       2 Belgen su osnvali pevač i gitarista (kasnije se prebacio na synth) Rembert De Smet i bubnjar Herman Celis, 1982, u Ghentu (BEL). De...