Претражи овај блог

петак, 10. јануар 2020.

Victims (usa)


     Često nastupajući u Max's Kansas City,CBGB's,Club 57,Irving Plaza i Copperfieldsu,Victims su bili više garažni punk band u stilu šezdesetih,nego pravoverni punk rockeri,ali su usvojili dovoljno Heartbreakers stila da ih učini popularnim live bandom u New Yorku,krajem sedamdesetih.Bili su čak i podrška Sid Viciousu u septembru 1978.Njihova muzička zaostavština se sastoji od tri singla i jednog albuma,a čuveni su i po tome što su bili jedini band,osim Misfits,koji je snimao za Danzigovu Plan 9 etiketu.Danzig je kasnije izjavio da žali zbog te saradnje,jer misli da je singl 'Annette',očajan (sa čime se ja baš i ne bih složio).Richard 'Rick' Riley,vokal Victimsa,je čak i svirao sa Misfits,1978,zamenjujući Franche Comu,koji ih je napustio par koncerata pre kraja turneje.
     Victims su se razišli 1979,nedugo po snimanju svog jedinog albuma 'Real Wild Child'.
     Basista Steve Berman je po raspadu Victims petljao sa Cheetah Chrome (ex-Dead Boys),ali od toga nije ispalo ništa.1980 je realizovao singl pod imenom Brian & The Fear.Gitarista Barry Ryan je svirao u Rockats i Lucky Seven.
     2004,Riley i Berman su ponovo nastupali kao Victims.

Real Wild Child  (Golden Disc,1979)



link in...

1 коментар:

2 Belgen

       2 Belgen su osnvali pevač i gitarista (kasnije se prebacio na synth) Rembert De Smet i bubnjar Herman Celis, 1982, u Ghentu (BEL). De...