Претражи овај блог

петак, 13. март 2020.

Treat Her Right


     Treat Her Right su bili četvoročlani band iz Bostona,koji su činili Dave Champagne (guitar,vocal),Billy Conway (drums),Jim Fitting (harmonica,vocal) i Mark Sandman (bass,vocal).
     Činjenica da verovatno niste čuli za ovaj 'najbolji mali band u Americi',ne govori ništa o kvalitetu njihovih pesama.Popularnost i kvalitet,često ne idu zajedno.Band je uživao cult popularnost u Bostonu,a njihova numera,'I Think She Likes Me',zatalasala je US college i UK independent liste.
     Sa naznakom uspešnosti,velike kompanije su se zainteresovale za njih i uložile dosta novca u njihov drugi album,pretpostavljajući da više novca znači i veći komercijalni uspeh.Nažalost,količina uloženog novca i popularnost stoje otprilike u istoj korelaciji kao i kvalitet i popularnost,što u slučaju Treat Her Right znači - ne baš naročito.Razočarani skromnim uspehom,RCA ih je odbacila.Treat Her Right snimaju i treći album,ne odustajući od svog stila,Na njemu su samo četiri originala,dok su ostatak albuma blues/rock'n'roll standardi.
     njihova muzika je okarakterisana kao 'punk-blues',što mislim da je poštena karakterizacija.Svirali su onako kako rock'n'roll i treba da se svira - emotivno i energično.Njihove pesme govore o rasizmu (Jesus Everyday),požudi (Back To Sin City),iskušenju (Picture Of The Future),kajanju (King Of Beers,Marie)...
     Po raspadu Treat Her Right,Sandman i Conway su osnovali Morphine.

Treat Her Right  (Soul Selects,1986)


Tied To The Tracks  (RCA,1989)


What's Good For You  (Rounder,1991)


Links in...

1 коментар:

  1. https://ulozto.net/file/sIrBGb2ODTEa/01-treat-her-right-1986-rar
    https://ulozto.net/file/XzvtsUkBEtMU/02-tied-to-the-tracks-1989-rar
    https://ulozto.net/file/wykeFQ1xmRGn/03-what-s-good-for-you-1991-rar

    ОдговориИзбриши

C Cat Trance

       Post-punk bend iz Nottinghama, koga je osnovao John Rees Lewis, po napuštanju Medium Medium. U grupi je svirao i originalni bubnjar M...