Претражи овај блог

петак, 31. јул 2020.

Flux Of Pink Indians


     Flux Of Pink Indians su osnovali bivši članovi Epilepticsa,Colin Latter (vocal) i Derek Birkett (bass).Uz gitaristu Andya i bubnjara Sida (Rubella Ballet),1980 snimaju prve demo snimke.U proleće 1981 izdaju,sda već legendarni,EP 'Neu Smell' na Crass etiketi,koji dostiže no.2 indie lista i prodaje se u tiražu od neverovatnih 40000 kopija.Na ploči su pesme o vegeterijanstvu i anti-ratne pesme,kao i 'Tube Disaster',koja sadrži crni humor netipičan za slične bandove.Flux Of Pink Indians postaju integralni deo anarcho-punk scene i privleče pažnju medija i tajne službe koja ih je,verovali ili ne,pratila i prisluškivala.
     Sid se vraća u Rubella Ballet i zamenjuje ga Bambi (ex-Discharge) a u postavi je i novi gitarista Simon.Ova postava je bila kratkog daha jer su novajlije napustile FOPI i osnovali Insane.Bivši Epileptics gitarista Kevin Hunter postaje novi gitarista a za bubnjeve seda Martin Wilson.
     'Strive To Survive...',1983,potvrdjuje obećavajući debi svojim kvalitetom.Izdat je sa Spiderleg,etiketu koju su osnovali FOPI.Uz nešto klasičnije punk numere tu su i brojni ataci na potrošačko društvo.Album je prodat u 20000 primeraka i pored odluke banda da ga uopšte ne promoviše
     Drugi LP,'The Fucking Cunts...',kreće eksperimentalnijom stazom i doživljava brdo problema i zabrana prilokom objavljivanja.Problemi sa zabranama,zaplenama i policijom nastavljaju se i sa singlom 'Taking A Liberty',i to je razlog za slabu prodaju (po 5000 primeraka svaki).
     Band skraćuje ime u Flux i snima,rhythm and dance album 'Uncarved Block' na sopstvenoj (još jedna!) etiketi One Little Indian.Inspirisani filozofijom Zen budizma,koriste teške dance i funk ritmove i proširuju band na 15 članova.Sve ovo je trajalo jedva godinu dana i 1987 band se razilazi.
     Birkett je koristeči iskustvo sa Spiderleg Records,nastavio sa izuzetno uspešnom One Little Indian i još uvek koristi ime Flux za povremene projekte.Latter se priključio dance bandu Hotalacio.

Neu Smell  (Crass,1981)


Strive To Survive Causing Least Suffering Possible  (Spiderleg,1983)


The Fucking Cunts Treat Us Like Pricks + Taking A Liberty  (One Little Indian,1989)


Uncarved Block  (One Little Indian,1986)


... in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/sdFU1CwJ#x1SuS95uhiJayCmFgUbpGSEEikMKh762E4eratmjbAc
    https://mega.nz/file/gEUi3YxJ#c8Gfq6teU3lCWGvfCkrLRtrZ0V0UDpVNnDuv3W-bSbc
    https://mega.nz/file/tBcG3KgR#LvTy4G1dCFLvz54XVGZh55K4SUatkFO8qRy7-1529bQ
    https://mega.nz/file/wUUmWaQK#uQ0ZImJ36gv_kNnoAnTwgV7GPc-CgdITqx1To8HzjWw

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...