Претражи овај блог

недеља, 24. јануар 2021.

Pop Group

 


     Mark Stewart,Gareth Sager i Bruce Smith su osnovali Pop Group u Bristolu 1977.
     Znali su se godinama pre nego što je Mark nagovorio Garetha da kupi gitaru.Bruce je već imao komplet bubnjeva i prva stvar koju su 'odsvirali' je bila 'My Generation'.
     Debi singl,'She's Beyond Good And Evil' izdali su za Radar Records,1979.Uzbudljiva mešavina disco-funk basa,rušilače punk-funk ritam gitare i uznemirujuće dub buke,uz Stewartove vapajuće stihove popzt:''Our only defence is together as an army/I'll hold you like a gun''.
     Samosvestan,drzak debi album 'Y',sledio je iste godine a potom su prešli u Rough Trade i snimili singl 'We Are All Prostitutes'.Za istu kompaniju izdaju i svoj drugi album,'For How Much Longer Do We Tolerate Mass Murder?'(1980).
     Pop Group se nisu mogli opredeliti samo za reggae,ili samo funk ili samo jazz,tako da su sve to smućkali u eksplozivnu smešu.
     Grupa se raspala-u sred pravnih natezanja i unutrašnjeg neslaganja-1981.
     Jedni od pionira post punka,band koji je medju prvima (ako ne i prvi) mešao politički radikalizam sa punk interpretacijom dub,funka i free jazza,svojom muzikom je uticao na brojna izvodjače,medju kojima su i Minutemen,Primal Scream,Steve Albini,Trent Raznor,Massive Attack...
     Nick Cave je posle jednog nastupa Pop Group kojem je prisustvovao,izjavio;''...it was one of those moments we just feel the cogs of your mind shift and your life is going to be irreversibly change forever''.
     Stewart je nastavio solo,Sager i Smith su osnovali Rip Rig+Panic a Simon Underwood (napustio Pop Group posle prvog albuma),Pigbag.
     2010,Stewart,Sager i Smith su reformirali Pop Group i od tada ponovo zajedno nastupaju i snimaju.

Y  (Radar,1979


For How Much Longer Do We Tolerate Mass Murders?  (Rough Trade,1980)



...in coms
     

1 коментар:

  1. https://www.mediafire.com/file/wvigm79lswm1mzb/%252801%2529_Y_-_1979.rar/file
    https://www.mediafire.com/file/ndfov5ccwdwwtzo/%252802%2529_For_How_Much_Longer_Do_We_Tolerate_Mass_Murders_-_1980.rar/file

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...