Претражи овај блог

субота, 20. фебруар 2021.

BUY, BEG OR STEAL : That's Life (Polydor,1978)

 

     Drugi album Sham 69 nastavlja tamo gde su stali sa prethodnim,'Tell Us The Truth' (samo ovoga puta bez live strane).Verovali ili ne,ovo je konceptualan album.Kocept i punk?Pa zar to ne rade samo dugokosi prog rokeri?Priča je bazirana na jednom danu u životu momka iz radničke klase.Obična životna priča,ali tako šarmantno ispričana i kao kocept funcioniše,za mene,savršeno (iz nekog razloga me podseća na Quadropheniu).Pursey je u stanju da snove i probleme mladih pretoči u muziku.  
      A muzika je odlična.Bend je u punoj formi i dokazuju da nisu 'čudo za jedan dan' i da su sposobni da napišu dobre pesme.Ubacivanje akustične gitare i klavijatura ne smeta već samo čini zvuk albuma punijim.
     Daleko od toga da su sve numere izuzetne.Znam da su 'Reggae Pick Up Part I & II' stavljene zbog atmosfere ali ih je zamorno slušati.Zato su tu neke od najpopularnijih Sham 69 stvari,kao 'Hurry Up Harry' i 'Angels With Dirty Faces',ili urnebesna 'Sunday Morning Nightmare',koje vade stvar.
     Nešto poliraniji nego prethodnik,ali zato mnogo uticajniji na Oi! scenu u razvoju (Sham 69 su patentirali horske 'navijačke' refrene),'That's Life' je dokaz očuvanja originalne ideje i stava,koje je bend imao pre potpisivanja za Polydor.

Leave Me Alone
Who Gives A Damn
Everybody's Right Everybody's Wrong
That's Life
Win Or Lose
Hurry Up Harry
Evil Way
Reggae Pick Up Part I
Sunday Morning Nightmare
Reggae Pick Up Part II
Angels With Dirty Faces
Is This Me Or Is This You?
Jimmy Pursey - vocals
Dave Parsons - guitars
Dave Treganna - bass
Mark Cain - drums

Нема коментара:

Постави коментар

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...