Претражи овај блог

недеља, 21. март 2021.

BUY, BEG OR STEAL : Searching For The Young Soul Rebels (EMI,1980)

 

     Nastao četiri godine nakon prvog punk leta,'Searching For The Young Soul Rebels',Birminghamskog osmočlanog sastava Dexy's Midnight Runners,je verovatno najiskrenije zabeležio duh punk pokreta u Britaniji.Bend je predvodio Kevin Rowland (ex-The Killjoys),koji je regrutovao tim iskusnih muzičara,želeći da poveže bes new wavea sa soul emocijom.
     Album započinje gašenjem radija na kome se čuju neke rock,punk i 2 Tone numere,i Rowlandowim pozivom bandu da se spremi za 'Burn It Down',u kojoj Kevin iskazuje snažan osećaj za Irski nacionalizam i zahteva da,ako ne shvaćen,onda bar bude saslušan sa poštovanjem.
     Na albumu je i UK No.1 singl 'Geno' a tu su i moćna 'I'm Just Looking' i 'Keep It',kojoj završni duet Rowlanda i Al Archera daje fascinantan intenzitet.Završna numera,'There,There My Dear',je prava dobrodošlica i poziv svima da se uklkuče u 'novu soul viziju'.
     Iskrenost i čvrst stav nisu bili baš popularni početkom osamdesetih.'Searching For The Young Soul Rebels' bukvalno otelotvoruje ove dve stvari.I četrdeset godina kasnije,album nije izgubio na snazi.Iako je Rowland imao i veće uspehe ('Too Rye Ay'),'Searching For The Young Soul Rebels' - žestok,goropadain i strastven - ostaje jedan od najboljih albuma svih vremena.

Burn It Down
Tell Me When My Light Turns Green
The Teams That Meet In Caffs
I'm Just Looking
Geno
Seven Days Is Too Long (Chuck Wood)
I Couldn't Help If I Try
Thankfully Not Living In Yorkshire It Doesn't Apply
Keep It
Love Part One
There,There My Dear
Kevin Rowland - vocals
Kevin 'Al' Archer - guitar,vocals
'Big' Jim Paterson - trombone
Pete Williams - bass,vocals
Geoffrey 'Jeff' Blythe - saxophone
Steve Spooner - saxophone
Pete Saunders - organ
Andy Growcott - drums
Andy Leek - organ ('Geno')

Нема коментара:

Постави коментар

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...