Претражи овај блог

петак, 21. мај 2021.

BUY, BEG OR STEAL : Closer (Factory,1980)

 

   Tako sličan,pa ipak tako različit od debi albuma,'Unknown Pleasure','Closer' je crni biser,goth blizanac svog prethodnika.'Closer' je takodje i,pa skoro,testament,koji odlično čuva Curtisove tajne.Ian Curtis nije doživeo da vidi uspeh ovog albuma.Na žalost,obesio se par meseci pre njegovog objavljivanja.Tragovi Curtisove bolesti vidljivi su po celom ostvarenju.Klaustrofobična atmosfera,predivna lirika očajnika,odjeci bola u njegovom vokalu...Ali pogrešno bi bilo fokusirati se samo na Ian Curtisa;njegova poezija je neodvojiva od muzike ostalih članova Joy Division.
   Svaki instrument zvuči baš kako treba.Bas Peter Hooka je minimalistički,pa ipak sveprisutan.Njegova svirka je užasno hipnotička,toliko da gotovo osećate mučninu.Stephen Morrisovi bubnjevi su nepogrešivi,na momente goropadni,gotovo šizofrenični u pesmama poput '24 Hrs,'.I konačno (ali ne i na kraju) gitara i synth Bernard Sumnera,koji su neverovatno moćni.
   Album nije lak za slušanje jer uranja duboko u najnegativnije ljudske emocije.Ipak,ako mu se dovoljno posvetite,obeležiće vam život svojim tragičnim melodijama.
   This is the way,step inside!

Atrocity Exhibition
Isolation
Passover
Colony
A Means To An End
Heart And Soul
24 Hrs.
The Eternal
Decades
Ian Curtis - lead vocals
Bernard Sumner - guitar,bass,synthesizers
Peter Hook - bass,guitar
Stephen Morris - drums,percussion

Нема коментара:

Постави коментар

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...