Претражи овај блог

уторак, 1. јун 2021.

BUY, BEG OR STEAL : Germfree Adolescents (EMI,1978)

 

     Verovatno jedna od najneverovatnijih stvari UK punk scene je ta da je nudila kreativnim mladim ljudima šansu da se izraze i da sa oduševljenjem,poput rakete ulete u ceo proces.X-Ray Spex su svakako iskoristili šansu koja im se pružila.Predvodjeni Poly Styrene i Lorom Logic,Spexi nisu bili jedina grupa koju su predvodile devojke,ali su,bez sumnje,bili najbolji,kombinujući moćnu energiju sa jedinstvenim pogledom na svet,zahvaljujući najviše Poly Styrene.Poly je bila opsednuta izveštačenošću Britanskog potrošačkog društva koje je povezivalo sintetička dobra sa nekom vrstom,preradjene,ljudskosti.Njen mahniti,klaustrofobični vokal prožima album.'Germfree Adolescents' je čvrsto povezan čežnjom Poly Styrene da bude slobodna ne samo po pitanju kupovine,već i od korporativnog reklamiranja - drugim rečima,da bude nesavršeno,ne-sterilno ljudsko biće u nesavršenom,ne-'Day Glo' svetu.
     'Germfree Adolescents' je na sreču i muzički,bar koliko i konceptualno,efektan.Prepun je žestokih numera i nekoliko,iznenadjujuće,atmosferičnih komada.Sirovi,zavijajući saxofon Rudi Thomsona i prašteća gitara Jak Airporta,daju bandu jedinstven sonični potpis.
     'Germfree Adolescents' je drsko,živopisno ostvarenje koje i danas zvuči sveže i aktuelno kao i 1978.

Art-I-Ficial
Obsessed With You
Warrior In Woolworths
Let's Submerge
I Can't Do Anything
Identity
Genetic Engineering
I Live Off You
I Am A Poseur
Germ Free Adolescents
Plastic Bag
The Day The World Turned Day-Glo
Poly Styrene - vocals
Jak Airport - guitar
Paul Dean - bass
BP Hurding - drums
Rudi Thomson - saxophone

Нема коментара:

Постави коментар

Euroshima

       Goth/darkwave kvartet iz Buenos Airesa. Euroshima su snimili samo jedan album tokom svoje kratke karijere. Iako su imali ugovor sa ve...