Претражи овај блог

четвртак, 29. јул 2021.

BUY,BEG OR STEAL : Drums & Wires (Virgin,1979)

 

     Odlaskom Barry Andrewsa,početkom 1979,XTC su ostali bez ključne komponente svog zvuka na prva dva albuma.Umesto da traže zamenu za Andrewsa,odlučili su da u bend dodaju još jednog gitaristu,Dave Gregorya.
Još uvek neurotični i grčeviti,lirski i muzički,dodatkom Gregorya i producenta Steve Lillywhitea,XTc su stvorili bogatiji i potpuno realizovan zvuk,koji ih je pomerio dalje od post-punka i predstavio ih kao stegonoše new wavea.Zadržavajući njima svojstvenu 'uvrnutost','Drums And Wires' je slika grupe koja je konačno na svome a popularnosti albuma svakako je doprineo i uspeh singla 'Making Plans For Nigel',koji se nalazi na njemu.Pa iako je to najpoznatija pesma sa albuma,ne znači da je i najbolja:'Drums And Wires' ima mnogo toga da ponudi.
'That Is The Way' pokazuje sve veću muzičku prefinjenost koja će se tek razviti;'Ten Feet Tall' je dokaz kompozitorskog talenta Colin Mouldinga.'Outside World' vuče na prvi album dok je 'Scissor Man' savršen komad uvrnute pop perfekcije.'Complicated Game' je savršen crescendo,muzički i emotivno,na kraju albuma.
Prva dva albuma su pomogla XTC da steknu ime dok je 'Drums And Wires' učvrstio status XTC kao kretivne sile,koja će rasti i rasti tokom sledeće dekade.
Ako tražite polaznu tačku u XTC katalogu,počnite od ovog albuma.

Making Plans For Nigel
Helicopter
Day In Day Out
When You're Near Me I Have Difficulty
Ten Feet Tall
Roads Girdle The Globe
Real By Reel
Millions
This Is The Way
Outside World
Scissor Man
Complicated Game
Andy Partridge - vocal,guitar,synthesizer
Colin Moulding - vocal,bass
Dave Gregory - guitar,backing vocals
Terry Chambers - drums
+
Dick Cuthell - flugelhorn (This Is The Way)

Нема коментара:

Постави коментар

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...