Претражи овај блог

уторак, 31. август 2021.

Animals And Men / Terraplanes

 


     Krajem sedamdesetih brojni Britanski bendovi išli su istom stazom kao i Animals & Men;u startu ih je inspirisao punk,brzo su snimili singl,zadobili pažnju John Peela i.....nestali bez traga.
     1978,pod uticajem zvuka,stava i izgleda punka,gitarista Ralph Mitchard napušta pub rock bend Bad Detectives i sa bubnjarem Geoff Norcottom i basistom Nigel Houseom osniva novu grupu.Kratko vreme su nastupali kao trio a onda su u postavu uvrstili pevačicu Susan Wells.
     Kvartet je stvarao muziku pod uticajem garažnog rocka šezdesetih ali,istovremeno i post-punka.Prvi SP izdaju 1979 ('Don't Misbehave In The New Age/We Are Machines') a drugi 1980 ('Terraplane Fixation/Shell Shock').House i Narcott napuštaju band a Mitchard i Wells nastavljaju sa novom ritam sekcijom,Andy Payne i Dave McKay,i novim imenom - Terraplanes.Terraplanes su bili više R&B obojeni i izdali su singl 'Evil Going On/It's Hip',1981.Tokom 1982,eksperimentisali su sa dva bubnjara u postavi pošto se Norcott vratio u bend.
     Adam Ant (dugogodišnji prijatelj) je planirao da od Wellsove i Mitcharda stvori zvezde,ali je to propalo pa su se vratili svojim regularnim poslovima.
     Tokom godina,Animals & Men su stekli kult status,uglavnom pojavljivanjem na raznim UK DIY kompilacijama, pa nije čudo da su se nekoliko puta reformisali i snimili dva EPa,2009 i 2013.

Revel In The Static  (Hyped To Death,2005)



...in coms

1 коментар:

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...