Претражи овај блог

недеља, 8. август 2021.

Moon Martin

 


     Moon Martin će zauvek ostati zapamćen kao autor hitova 'Bad Case Of Loving You (Doctor,Doctor)' i 'Cadillac Walk',poznatijih u izvodjenju Robert Palmera i Mink DeVille.Ironično,Moon je obe numere prvo zabeležio na svom albumu 'Shots From A Cold Nightmare' iz 1978 ali su obe verzije postale poznatije od originala.
     Bez obzira na očiglednu frustraciju ovom činjenicom,Martin je ostvario plodnu diskografsku karijeru,koja se završila krajem devedesetih.
     John David Martin (nadimak Moon je dobio zbog česte upotrebe reči 'moon' u svojim pesmama) je rodjen u Oklahomi,gde je i započeo muzičku karijeru u rockabilly bandu Disciples,sredinom šezdesetih.1967,grupa se seli u Los Angeles gde menjaju ime u Southwind i snimaju tri albuma,bez većeg uspeha.
     Moonova solo karijera započinje desetak godina kasnije u vreme vladavine punk/power pop zvuka,u koji se on savršeno uklopio.Njegovi rocksteady beatovi i oštar stav,uz bibliotekarski image,savršeno su se uklopili u muzičku scenu sa kraja sedamdesetih.Nažalost,šira popularnost mu je izmakla mada su neke njegove pesme ('Rolene','No Chance','X-Ray Vision') postale manji hitovi.
     Moon Martin je preminuo u maju 2020 u 74-toj godini.

The Very Best Of...  (EMI,1999)



...in coms

1 коментар:

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...