Претражи овај блог

недеља, 12. септембар 2021.

BUY, BEG OR STEAL : Entertainment! (EMI,1979)

      Volim punk.Stvarno volim punk,ali za mene najbolji punk bendovi nisu oni najglasniji ili najbrži.To nisu ni oni koji su otvoreno politički - osim Gang Of Four.Možda zbog toga što su Gang Of Four tako prokleto subverzivni.Nikoga oni ne teraju da im se priključi,o ne,nikako,Gang Of Four jednostavno traže od ljudi da se izdvoje iz mase.Pokazuju ljudima drugačiji način života koji se ne sastoji od beskrajnog rmbačenja na lošim poslovima,milostinje i ispijanja ogromnih količina alkohola u lokalnom bircuzu.Gang Of Four pokušavaju da ljude nauče da misle drugačije.
'Entertainment!' je preplavljen subverzivnim političkim stavovima i mada je očito da Gang Of Four ne žele da predvode bilo šta što će promeniti svet,pokušavaju da ubace u glavu slušaoca kako je to moguće učiniti.Većim delom se na albumu bave kritikom potrošačkog društva a 'At Home He's A Tourist' je zajedljiv prikaz kako potrošači dopuštaju da budu kontrolisani proizvodima koje kupuju i njihovom iznudjenom upotrebom.
'Guns Before Butter' je puna poštovanja prema Marksističkoj teoriji ali i puna skepticizma prema njenoj upotrebi u stvarnosti.Bend puno pažnje posvećuje i činjenici da nekolicina brine o interesima mnogih.Najbolji primer za ovo nalazimo u pesmi 'Not Great Men'.
'Entertainment!' je više od pop albuma - to je umetnička objava koja može uticati na vaš način mišljenja.
Poenta ovog albuma je da ukoliko ne otvorimo um i ne mislimo svojom glavom zauvek ćemo biti robovi kapitalističkog sistema i manjine koja njime upravlja.

Ether
Natural's Not In It
Not Great Men
Damaged Goods
Return The Gift
Guns Before Butter
I Found That Essence Rare
Glass
Contract
At Home He's A Tourist
5:45
Anthrax
Jon King - lead vocal,melodica
Andy Gill - guitar,backing vocals
Dave Allen - bass,backing vocals
Hugo Burnham - drums

Нема коментара:

Постави коментар

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...