Претражи овај блог

среда, 29. септембар 2021.

Virna Lindt

 


     Pojava Virne Lindt singla 'Attention Stockholm' u maju 1981 označila je zvaničan početak 'retro-lounge' pokreta u Britaniji i Evropi.Crpeći inspiraciju iz John Barryeveih Bond tema i muzike koju je za Hitchcockove filmove pisao Bernard Hermann,'Attention Stockholm' je uspeo da spoji zveckavi gitarski zvuk surf-punka,bujne Hollywoodske gudače i musique-concrete Cagea i Bouleza sa nabijenim sintetičkim beatovima.
     Priča o tajnom agentu koji nestaje na misiji više je odrecitovana nego otpevana od Virne Lindt,Švedskog studenta na privremenom radu u Londonu,gde je i upoznala kompozitora i producenta Tot Taylora.Singl je snimljen uživo u studiju za samo tri sata i uz debi izdanje Mari Wilson,prvo je izdanje Taylorove etikete Compact Organization.
     Singl i album koji je usledio,'Shivers' doživljavaju veliki uspeh (Elvis Costello je stavio 'Attention Stockholm' na svoju listu omiljenih singlova),naročito u Japanu.
     Drugi LP,'Play/Recording' pojavljuje se 1985 i donosi stilsku promenu,sa još bogatijim orkestarskim zvukom i ritmičnim pristupom.
     Virna se posle drugog albuma povukla sa muzičke scene i posle duge pauze vratila se 2019 sa izdanjem 'Avant-garde Pts. 1&2'.

Shivers  (Compact Organization,1983)


Play/Record  (Compact Organization,1985)




links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/dElWnYKT#AzDh6mgN5vXFAZOPFbaRF5Ncs4lfe0eaiju9C7ayVNc
    https://mega.nz/file/oUtEESxa#n8b0G2Q6JgygbLJhbYZDECBOnD3RlzO7inqXIGJI9T0

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...