Претражи овај блог

понедељак, 18. октобар 2021.

Patricia Morrison

 


     Patricia Anne Rainone,pozmatija kao Patricia Morrison je Američka basistkinja,koja je radila u nekim od najznačajnijih punk i goth bandova.
     Patricia je jedan od osnivača Kalifornijske punk grupe Bags,koju je napustila zbog sukoba sa Alice Bag,1980 i priključila se Legal Weapon.Sa njima snima EP 'No Sorrow',1981.Iste godine se udaje za Rick Morrisona (Catholic Discipline) i počinje da koristi prezime Morrison.
     1982 pristupa Gun Club i sa njima realizuje LP 'Las Vegas Story'.Sa Kid Congo Powersom osniva Fur Bible koji snimaju samo jedan EP u produkciji Clint Ruina (JG Thirlwell).U medjuvremenu je pozvana od strane Andrew Eldritcha da se priključi Sisters Of Mercy.Sa Eldritchem saradjuje na albumu 'Floodland'(1987) ali im se putevi razilaze 1990 (neraščišćeni novčani odnosi).
     1994 snima svoj jedini solo LP,'Refelct On This' a 1996 zamenjuje Paul Greya u Damned.Patricia se udaje za Dave Vaniana i posle rodjenja ćerke Emily Vanian,povlači se iz muzičkog biznisa.
     2020 se pojavljuje,i to kao vokal,na albumu 'Sex,Death And The Infinite Void',grupe Creeper.

Reflect On This  (PM Music,1994)



link in...

1 коментар:

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...