Претражи овај блог

петак, 19. новембар 2021.

Latin Quarter

 


     Mike Jones,Steve Skaith i Richard Wright (ne onaj iz Pink Floyd) su osnovali Latin Quarter 1983.Nešto kasnije,postavu su pojačale Yona Dunsford i Carol Douet.Uz Greg Harewooda,Steve Jeffriesa i Richard Stevensa,postava je kompletirana i specifični Latin Quarter mix rocka,reggaea i new wavea,počeo je da se razvija.
     Prvi album,'Moder Times',izdali su 1985 a singl sa ovog albuma 'Radio Africa' postaje njihov najveći hit.Uprkos komercijalnom potencijalu,njihova radikalna politička lirika nije odgovarala urednicima BBC radija pa su numere benda emitovane samo u večernjim terminima.
     Posle nekoliko personalnih promena i tri albuma,razočarani nemogućnošću da pronadju kompaniju koja bi zaista marila za njihovu muziku,grupa se raspada 1990.
     Svi članovi su posle raspada ostali u prijateljskim odnosima pa nije ni čudo da su se više puta ponovo okupljali i snimali albume od kojih se poslednji,'Releasing The Sheep' objavljen 2021.

Radio Africa  (Camden/BMG,1997)



...in coms

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...