Претражи овај блог

четвртак, 30. децембар 2021.

BUY, BEG OR STEAL : Field Songs (Beggars Banquet,2001)

 

     Malo je pevača koji mogu tamu učiniti tako baršunastom,tako privlačnom,tako izazovnom...Lanegan,nekada u Screaming Trees,se uzdiže do novih visina na albumu 'Field Songs',njegovom petom solo albumu.Koračajući teritorijom koja je prethodno bila rezervisana za autore poput Cavea i Waitsa,Laneganov fantastični vokal nas vodi kroz ispovedne,samokritične pesme,putem jezive lepote.Numere sa ovog albuma (posebno 'Ressurection Song' i 'Kimiko's Dream House') deluju kao sredstvo protiv žestokog mamurluka.Oni koji prate Laneganovu karijeru,znaju za moć njegovog vokala-to je duboko rezonantni instrument,izbrušen godinama (zlo)upotrebe raznoraznih supstanci.
     Kao i gotovo svi njegovi solo albumi,'Field Songs' je utemeljen na folk-bluesu.Dugogodišnji saradnik,Mike Johnson (Dinosaur Jr.) obojio je zvuk albuma svojom gitarom,a Ben Shepherd (ex-Soundgarden) diskretnim basom razbija ukletu atmosferu 'Field Songs'
     ''Nothing to talk about/As another summer dies'''peva Lanegan u 'She Done Too Much',koja se završava stihovima:''And not a thing in this world to do/Exept be alone in it''.
     Tokom svoje karijere Mark Lanegan nije napravio ništa tako dobro kao što je ovaj album - album koji usamljenost u ovom mračnom i prokletom svetu,čini vrednom i isplativom.

One Way Street
No Easy Action
Miracle
Pill Hill Serenade
Don't Forget Me
Kimiko's Dream House
Resurrection Song
Field Song
Low
Blues For 'D'
She Done Too Much
Fix
Mark Lanegan - vocals,guitar
+
Mark Boquist - drums
Ben Shepherd - guitars,bass,piano,vocals
Bill Rieflin - drums
Brett Nelson - acoustic guitar
Keni Richards - piano,mellotron
Wendy Rae Fowler - vocals
Duff McKagan - drums,keyboards
Mike Johnson - guitars,organ,vocals
Chris Goss - synthesizer,vocal
Martin Feveyear - organ,vocals
Allen Davis - acoustic guitar,bass

Нема коментара:

Постави коментар

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...