Претражи овај блог

четвртак, 9. децембар 2021.

Lives Of Angels

 


     Početkom i sredinom sedamdesetih godina,Gerald O'Connel je radio za kompaniju Virgin i imao priliku da upozna neke od vodećih ličnosti Nemačke Elektronske i rock scene.1977 priključuje se grupi svog školskog druga Mark Harveya,Mystery Plane.Zbog pomanjkanja resursa,bilo je prosto nemoguće da Gerald sa Mystery Plane realizuje muziku kakvu je zamislio.Zato je napustio Mystery Plane,napravio sopstveni studio i,1980,sa svojom budućom suprugom Catherine (takodje svirala u Mystery Plane) osnovao Lives Of Angels.
     Izmedju 1981 i 1983,par je komponovao,producirao i odsvirao sve numere na albumu 'Elevator To Eden'.Inspirisani krautrockom koliko i američkom psihodelijom,Lives Of Angels su stvorili sopstveni post-punk zvuk,koristeći primitivnu ritam mašinu,klavijature,gitaru i tape echo.
     Album je izdat originalno 1983 kao kasetno izdanje da bi ga 1986 kompanija Fire objavila i na vinilu (mada Gerald nije bio zadovoljan mixom).
     1989,razočaran nemogućnošću da živi od svoje muzike,O'Connel se posvećuje drugim,'profitabilnijim' poslovima,da bi se muzici ponovo vratio u dvehiljaditim,ali bez zvaničnog izdanja.

Elevator To Eden  (Color Disc,1983)



link in...

1 коментар:

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...