Претражи овај блог

недеља, 23. јануар 2022.

Niki Mono

 


     Stigavši u Brussel iz Ostendea,Niki se,1983,priključuje Micky Mike-ovom projektu Snowy Red,jednoj od prvih elektronskih grupa u Belgiji.Sa Snowy Red je snimila album 'Visions',1984.
     Iste godine ju je na jednom live nastupu zapazio Winston Tong (Tuxedo Moon) i ponudio saradnju.Zajedno su snimili singl 'Theoretical China' i tokom njihove Japanske turneje Niki je za Les Disques De Crepuscule realizovala solo 12",'The Hunger'.Tokom rada na sledećem albumu raskinula je saradnju sa Tongom.
     1986 radi na soundtracku za video film posvećen Syd Barrettu zajedno sa članovima Minimal Compact i Tuxedo Moon.Crammed Discs je ovu muziku objavio kao LP,'Fuck Your Dreams This Is Heaven'.Te iste godine otvara nova vrata svog muzičkog univerzuma saradjujući sa David Tibetom (Current 93) u okviru projekta Aryan Aquarians.
     1988 pomaže Micky Mikeu u Snowy Red comebacku a zatim obezbedjuje vokalnu podršku na Evropskoj turneji Belgijskog dua Neon Judgement.Kada se ovaj poduhvat okončao,Niki je izjavila:''Radije ću biti kurva nego da ikada više radim kao prateći vokal za bilo koga.Ljudi me smatraju kao neku vrstu vokalnog najamnika,a to nije ono što ja želim.Vreme je da izadjem iz kaveza i pokažem ko sam zaista.''
     1988 snima singl 'Dauda And The Crow' a 1989 i album 'Contradictions Are A Luxury' za Antler Records uz pomoć brojnih poznatih kolega (Jah Wobble,Pete Principle...).1991 se seli na Tenerife,gde živi i danas.
     

Contradictions Are A Luxury  (Antler,1989)


...in coms

1 коментар:

  1. https://www.mediafire.com/file/w1i4931ai7az7fu/%252801%2529_Contradictions_Are_A_Luxury_-_1989.rar/file

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...