Претражи овај блог

понедељак, 7. фебруар 2022.

Bunnydrums

 


     1980,bivši članovi Filadelfijskih punk grupa Boneheads i Autistics,David Goerk (vocal),Joe Ankenbrand (drums),Greg Davis (bass) i Frank Marr (guitar),udružili su se i osnovali nov bend,Bunnydrums.U sledećih sedam godina bend je prošao kroz nekoliko faza,istražujući različite muzičke uticaje,što je rezultiralo kreiranjem specifičnog Bunnydrums zvuka.
     Inspirisani radom sci-fi maga Philp K.Dicka,Bunnydrums su stvorili psihotični/psihodelični zvuk,čiju je osnovu činio Davis/Ankenbrand ritam preko koga je Marr nanosio svoj neponovljivi i kreativni gitarski rad,da bi sve zaokružila vizionarska lirika i vokal Goerka.
     1981,bend proširuje svoje aktivnosti na NYC i Washington.Iste godine snimaju prvi EP a sledeće i drugi,'Feathers Web',koji dobija odlične kritike u muzičkoj štampi.1983 se pojavljuje njihov debi LP,'PKD',koji je kombinacija 'Feathers Web' i nekih novih pesama.
     Uprkos popularnosti albuma,Bunnydrums su odličili da smanje live nastupe i posvete se studijskom radu.Ubrzo izdaju novi EP,'On The Surface' a 1984 se pojavljuje novi LP,'Holy Moly'.Usledila je Evropska turneja,nakon koje je Ankenbrand napustio grupu.Zamenio ga je Bobby Williams koji je doneo novu energiju u bend,što se posebno videlo na koncertima.Grupa učestvuje na UK kompilaciji koju je izdala Food Records.Nažalost,zbog sukoba izmedju Goerka i njihovog USA izdavača Red Records,Bunnydrums otkazuju zakazane Evropske nastupe i zvanično se razilaze posle Novogodišnjeg koncerta,1986.
     

Holy Moly  (Fundamental,1984)


PKD  (Red Records,1983)





link in...

1 коментар:

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...