Претражи овај блог

среда, 23. март 2022.

Mona Mur

 


     Mona Mur (aka Sabine Bredy) je rodjena u Hamburgu a na Nemačkoj muzičkoj sceni se pojavila 1982,saradjujući sa članovima Einsturzende Neubauten,FM Einheitom,Marc Chungom i Alex Hackeom,kao Mona Mur Und Die Mieter.Zajedno snimaju 12",'Jeszcze Polska',koji privlači internacionalnu pažnju postajući 'Single Of The Week' NMEa i čestim emitovanjem na radiju od strane John Peela.Uprkos ohrabrujućem komercijalnom uspehu,bend se raspada.
     Sledi nekoliko 'divljih' godina u Parizu i Berlinu,koje su uobličile mračnu muziku njenog sledećeg projekta.1988 izdaje album 'Mona Mur' uz pomoć Dieter Meiera (Yello) i Stranglers članova,JJ Burnela i Dave Greenfielda.
     1990,Mur i Meier unajmljuju Warsaw Philharmonic Orchestra i Muzičara i producenta Grzegorz Ciechowskog (Republica) i u Warsawi snimaju album (o gle čuda) 'Warsaw',koji je ostao nerealizovan sve do 2015.
     Zbog svega što joj se dešavalo,Mona Mur odlučuje da predahne od muzike i svu svoju energiju posveti taekwondou (uspešno,bila je i Nemački reprezentativac u ovom sportu).
     1996 osniva Monamur Music Production,koja se bavila muzikom za video igre,medijske projekte i video instalacije.
     2004 se vraća muzici sa kompilacijom 'Into Your Eye',a od 2007 saradjuje sa gitaristom i producentom En Eschom (KMFDM) sa kojim 2009 snima LP '120 Tage.The Fine Art Of Beauty And Violence',a 2013,'Terre Haute',na kome učestvuje i FM Einheit.

Into Your Eye  (Alice In...,2004)



link in...

1 коментар:

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...