Претражи овај блог

субота, 16. април 2022.

BUY, BEG OR STAL : Under The Flag (Mute,1982)

 

   Na albumu 'Under The Flag',Frank Tovey je smanjio upotrebu konvencionalnih rock instrumenata,i pojačao 'sampling' i 'sequencing',koje su u to vreme bile potpuno nove studijske tehnologije.Daniel Miller nije učestvovao na ovom albumu,pa ipak je to i dalje Mute 'family affair',s' obzirom na prisustvo Alison Moyet (Yazoo,prateći vokali i saksofon).
     Album je na neki način lična politička objava Toveya jer se album tematski bavi turobnim svetom u kome živimo i strahom od budućnosti.
     Prva i poslednja numera su pomalo tipske priče o čoveku kao civilnom orudju vlade,ali je hipnotični puls sekvencera u 'Under The Flag I',ono što predstavlja pravi audio užitak.Sledi razigrana 'Scapegoat' i 'Plainsong',gotovo bez instrumenata sa horom i Frankovim vokalom.
     Najbolje numere su skinute kao singlovi:'Life On The Line','heavy' synth numera sa elektronskim ritmom i 'Love Parasite',sa dopadljivim synth basom.Izdvojio bih i 'For Whom The Bell Toll',još jedna tužna priča sa fantastičnom atmosferom.
     'Under The Flag II' zatvara procesiju i čini se da je Frenk,umoran,završio sa politikom:''now the story's become a bore / i don't want to hear it anymore''.
     Neke od Toveyevih vizija na ovom albumu su inspirisane radovima Nemačke grupe Die Krupps,što će tek doći do izražaja na sledećem Fad Gadget albumu,'Gig',na kome su učestvovali članovi Einsturzende Neubauten,bliski saradnici Die Krupps.

Under The Flag I
Scapegoat
Love Parasite
Plainsong
Wheels Of FortuneLife On The Line IV
The Sheep Look Up
Cipher
For Whom The Bells Toll
Under The Flag II
Fad Gadget - vocals,synthesizer
+
Nick Cash - percussion,vibraphone,timpani
David Simmonds - piano,synthesizer
Alison Moyet,Andrew Kay,Barbara Frost,Jill Tipping,John Fryer,Yvette Anna - backing vocals

Нема коментара:

Постави коментар

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...