Претражи овај блог

четвртак, 21. април 2022.

BUY, BEG OR STEAL : Fall Heads Roll (Slogan,2005)

 

     Ako ste već čuli bilo koji Fall album onda otprilike znate šta da očekujete.Zavijanje Mark Smitha,prljave gitare i oskudna produkcija,sve je tu i krajnje je korektno jer su Fall uvek bili mnogo više od zbira sastavnih elemenata.
     Ovo je album mračnog i masivnog zvuka.Gitarski rifovi su nečisti,pogotovu kada su praćeni prljavim synth zvukom.Stara je šala da Fall,uz svu svoju briljantnost,uvek zvuče slično.Na neki način to potvrdjuje i ovaj album..Dobili smo čudesan,neuredan,bombastičan,psihopatski,pronicljiv,bučan album sa Mark E.Smithom koji zvući...pa kao Mark E.Smith.
     Ovo je odličan album i jedan od najboljih u poznoj Fall fazi.'Fall Heads Roll' pršti čistom punk energijom a obrada 'I Can Hear The Grass Grow',Roy Wooda je očaravajuća.
     Vrhunac albuma su numere 'Blindness' sa moćnim mračnim rifom i 'What About Us?',sa 'sing along' refrenom,bizarnom lirikom (čak i za Smitha) i živahnim guitar/keyboard rifom,ali toplo preporučujem i sve ostale numere.
      'Fall Heads Roll' je dobar početak za Fall početnike,mada što se mene tiče kupite bilo koji Fall album i onda se polako vraćajte prethodnim izdanjima.

Ride Away
Pacifying Joint
What About Us?
Midnight In Aspen
Assume
Aspen Reprise
Blindness
I Can Hear The Grass Grow (Move)
Bo Demmick
Youwanner
Clasp Hands
Early Days Of Channel Fuhrer
Breaking The Rules
Trust In Me
Mark E.Smith - vocals
Elena Poulou - keyboards,vocals
Spencer Birtwistle - drums
Ben Pritchard - guitar
Steve Trafford - bass,guitar,backing vocals
+
Simon Archer - bass,banjo,vocals
Billy Pavone - vocals,guitar
Kenny Cummings - vocals
Phil Schuster - vocals

Нема коментара:

Постави коментар

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...