Претражи овај блог

уторак, 24. мај 2022.

Das Kabinette

 


     Trojica studenata Blackpool Art Collegea,Dave Bracher,Craig Hemmings i Mick Hall,koji su delili istu fascinaciju za elektronsku muziku i Nemački ekspresionistički film 'The Cabinet Of Dr.Caligari',iskoristili su studentski kredit i zakupili vreme u lokalnom studiju.Tako je nastao bend Das Kabinette.
     Pomešavši synthesizere i ritam mašine sa gitarama,Das Kabinette su 1983 izdali singl 'The Cabinet/Fudge It' na sopstvenoj Klosette Records.Odštampali su 500 primeraka singla i poslali su ih na adrese klubova,radio stanica i A&R odeljenja diskografskih kuća.Sami su uradili i video spot za obaj singl.
     Završivši koledž,momci su našli 'normalne' poslove sa redovnom platom ali su nastavili da se druže i povremeno rade na novim snimcima.Ovo je rezultralo albumom 'Sexual Desert',1986,ali on nikada nije objavljen,sve do 2008 kada su se neki od ovih snimaka našli na albumu 'Spy Thriller' (plus debi singl) u izdanju Minimal Wave.
     Sa napretkom tehnologije menjala se i muzika benda,sve više gubeći Das Kabinette identitet,pa su od 1987-1991 radili pod imenom Dangerous Ground.
     Mick i Dave se i dalje bave muzikom kroz brojne solo projekte ali i zajedno kao Mutant Suits.

Spy Thriller  (Minimal Wave,2008)


...in coms

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...