Претражи овај блог

среда, 18. мај 2022.

Kommunity FK

 


     Kommunity FK su Američki post-punk/goth rock bend koji je 1978 osnovao Patrick Mata.Crpeći uticaje od UK umetnika poput Bowiea,Joy Division i Throbbing Gristle,ali i dadaizma i musique concrete,pomogli su da se ustanovi ono što će kasnije postati poznato kao deathrock scena Los Angelesa.
     Originalno ime,Kommunity Fuck,skratili su u Kommunity FK i 1983 izdali prvi LP,'The Vision And The Voice'.Uz Matu,članovi benda su bili bubnjar Matt Chaikin i basista Ce Ce.
     Drugi album,'Close One Sad Eye'(1985) privlači priličnu pažnju medija najviše zbog spota za numeru 'Something Inside Me Has Died'.Uz Matu i Chaikina u bendu su bili basista Kevin Kipnis i klavijaturistkinja Margaret Arana.
     Chaikin napušta Kommunity FK da bi se priključio ranoj postavi Jane's Addiction.Slede brojne promene u postavi i konačan prestanak rada.
     Kommunity FK se vraćaju 2008,ovoga puta kao duo koji čine Mata i Sherry Rubber.
     Tokom pauze u radu Kommunity FK,Mata je predvodio sastav Sativa Luvbox,a pod imenom Texylvania pojavljuje se na nekoliko tribute albuma.

The Vision & The Voice  (Independent Project,1983)


Close One Sad Eye  (Independent Project,1985)




...in coms

1 коментар:

  1. https://www118.zippyshare.com/v/AtLbRkdH/file.html
    https://www105.zippyshare.com/v/2K6wc6hN/file.html

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...