Претражи овај блог

субота, 25. јун 2022.

BUY, BEG OR STEAL : The Piper At The Gates Of Down (EMI,1967)

 

      'Piper At The Gates Of Dawn' je gotovo u potpunosti kompletno autorsko delo Syd Barretta (Waters je potpisao samo 'Take Up Thy Stetoscope And Walk',a čitava grupa dve,'Pow R. Toc H.' i 'Interstellar Overdrive').Sydov nervozni stil sviranja gitare,sa čestom upotrebom neočekivanih breakova i veštom upotrebom falša predstavljalo je svojevremeno bitnu inovaciju (što se,mada ne u istoj meri,odnosi i na sviranje ostale trojice) koja će,godinama kasnije,biti razvijena na pravi način i sa punim razumevanjem.
     Numere kao 'Astronomy Domine','Flaming','Chapter 24','The Gnome' ili 'Lucifer Sam',gotovo da nisu izgubile ništa od izvorne lepote i prkose svim trendovima i prezasićenostima današnje muziče scene.Šaputavi prateći vokal u 'The Gnome',predivan je efekat koji će Floyd i kasnije koristiti a u jednom delu 'Interstellar Overdrive',Waters svira embrion rifa koji će kasnije biti upotrebljen na albumu 'A Saucerful Of Secrets' u temi 'Let There Be More Light'.
     'Piper At The Gates Of Down' je učvrstio kultni status grupe i širom im otvorio vrata za dalji napredak i uspeh.

Astronomy Domine
Lucifer Sam
Matilda Mother
Flaming
Pow R. Toc H.
Take Up Thy Stethoscope And Walk
Interstellar Overdrive
The Gnome
Chapter 24
The Scarecrow
Bike
Roger Waters - bass,vocals
Richard Wright - keyboards,violin
Nick Mason - drums,percussion
Syd Barrett - guitars,percussion,vocals

Нема коментара:

Постави коментар

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...