Претражи овај блог

понедељак, 20. јун 2022.

BUY, BEG OR STEAL : Working Nights (Virgin,1985)

 

     Working Week su projekt gitariste Simon Bootha i saksofoniste Larry Stabbinsa (obadvojica ex-Weekend).na ovom albumu svoje vokalne sposobnosti sa njima je udružila pevačica Julie Roberts,oplemenjujući album svojim moćnim i osećajnim soul glasom.Booth i Stabbins su napisali gotovo sav materijal,vešto uklapajući ubistveni groove sa pamtljivim melodijama.Lirika je delimično politički obojena ('Venceremos' je posvećena Ćileanskom pevaču i aktivisti Victor Jari) a delimično se bavi poznatim temama izgubljenih ljubavi.
     Mnogobrojni gosti doprinose kvalitetu avog albuma.Posebno se ističe klarinet Dave Bittelia u 'Venceremos',i moćni solo Anne Whitehead u 'No Cure,No Pay'.Stabbins pokazuje svoje tehničko umeće u soprano sax solou numere 'Autumn Boy' i tenor sax solou 'Inner City Blues' (original Marvin Gaye).
     Working Week osnovni trio (Booth,Stabbins,Roberts) je i dalje muzički aktivan,mada ne zajedno i ne tako uspešno,,tako da 'Working Week' ostaje testament njihovim ranim talentima.

Inner City Blues  (Marvin Gaye)
Sweet Nothing
Who's Fooling Who
Thought I'd Never Seen You Again
Autumn Boy
Solo
Venceremos
No Cure No Pay
Juliet Roberts - vocals
Simon Booth - guitars
Larry Stabbins - saxophone,flute
+
Nick Ingman - strings
Annie Whitehead - trombone
Harry Beckett - trumpet
Robin Millar - guitar
Martin Ditcham - percussion
Chucho Merchain - bass
Mike Carr - organ
Roy Dodds - drums
Nic France - drums
Dave Bitelli - clarinet
...

Нема коментара:

Постави коментар

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...