Претражи овај блог

недеља, 17. јул 2022.

Baroque Bordello

 


     Catherine 'Weena' Truscelli,Alain Frappier,Gilles Pradinas i Gilles Bourges,osnovali su Baroque Bordello 1981.Joy Division i Stranglers (Baroque Bordello je i numera Stranglers sa albuma 'The Raven') su izvršili presudan uticaj na muziku ovog Francuskog benda.
     1984 Catherine i Alain su angažovali novu ritam sekciju:basistu Pat Griffithsa (ex-23 Skidoo) i bubnjara Michael Rushtona.Nešto kasnije u postavu je uključen klavijaturista Pascale Meunier.Od 1986 za bubnjevima je Patrick Lambert.
     Do kraja karijere,1988,Baroque Bordello su snimili samo singl 'Today' i dva mini albuma ('Via' 1985 i 'Paranoiac Songs' 1986) ali su zato dosta svirali uživo,nastupajući sa Belle Stars,Psychedelic Furs,Killing Joke i Siouxsie & The Banshees,stekavši reputaciju agresivnog i žestokog live izvodjača.
     Većinu muzike je komponovao Frappier (kasnije i Griffiths),dok su tekstovi (na Engleskom,Francuskom,Nemačkom pa čak i Arapskom) delo pevačice Weene.

'83 - '86 + Regards  (Infrastition,2004)



links in...

1 коментар:

  1. https://www86.zippyshare.com/v/oAOhGRSH/file.html
    https://www86.zippyshare.com/v/FKnf02KL/file.html

    ОдговориИзбриши

GIRLS, GUYS, GUITARS 3: Mecca Normal, Lync, Olivelawn

  MECCA NORMAL Dovetail  ( K, 1992 )       11 tracks from the dynamic duo, recorded in Olympia. Jean's lyrics & voice and David'...