Претражи овај блог

субота, 30. јул 2022.

Nocturnal Projections

 


     Osnovani u Stratfordu (New Plymouth,NZ),1981,Nocturnal Projections su bili projekat braće Jefferies,Graema i Petera (koji će kasnije osnovati This Kond Of Punishment,pre nego što krenu solo stazama).Uz pomoć Brett Jonesa i Gordon Rutherforda,Jefferies momci su stvorili jedan od najenergičnijih i najuticajnijih Novo Zelandskih avant-garde punk rock sastava.
     Uglavnom ignorisani tokom svoje kratke karijere (priznati i poznati su postali godinama nakon raspada),i često poredjeni sa UK savremenicima poput Joy Division,Wire,Comsat Angels i Fall,Nocturnal Projections su - bez luksuza neograničenog studijskog vremena,muzičkih klipova i internacionalnog izdavača - bili daleko ispred svog vremena i bez obzira na poredjenja sa slavnijim kolegama,potpuno jedinstveni.inspirativni,sa odanim kult sledbeništvom do današnjih dana.
     Frenetični i brzi,često su nastupali u New Plymouthu i to bez predgrupe,na koncertima koji su trajali i do tri sata.1982 su se preselili u Auckland,gde su nastupali ispred Fall,John Cooper Clarkea i New Order.
     Snimili su tri EPa,od kojih je poslednji izdat po raspadu benda.

Complete Studio Recordings  (Dais,2018)



     
...in coms

1 коментар:

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...