Претражи овај блог

понедељак, 22. август 2022.

Norma Loy

 


     Usher i Chelsea su se upoznali 1977 i započeli sa objavljivanjem knjiga,organizovanjem izložbi i performansa a osnovali su i grupu Metal Radiant (Stooges punk stil).Nešto kasnije ih nalazimo u muzičkom projektu Colt Bergman (Suicide electro-punk stil).
     1981 osnivaju Norma Loy (lično Alan Vega je kumovao nazivu grupe).Uz promenjivu ekipu muzičara,Chelsea i Usher,kao Norma Loy,tesno su bili povezani sa fanzinom New Wave,koji je uskoro pokrenuo i izdavačku aktivnost.Za New Wave Records,Norma Loy izdaju svoj prvi EP,'Romance',1983.Uskoro pokreću i sopstvenu produkciju,CPM,koja je imala za cilj da objedini različite aktivnosti benda,muzičke i nemuzičke (fotografija,književnost,video...).
     1986,predstavljaju se kao multimedijalni artisti,spajajući muziku,ples,fotose i video.
     1991/92 je veoma problematičan period za bend i posle mnogobrojnih promena (muzičara,izadavačkih kuća...),1993,odlučili su da prekinu sve aktivnosti kao Norma Loy.
     Usher i Chelsea su nastavili da i dalje saradjuju radeći filmsku muziku i u okviru benda Peep Hole.Usher je imao i sopstvene solo radove i bend Die Puppe.
     2006,Norma Loy ponovo nastupa uživo a 2009 se pojavljuje i povratnički album,'Un/Real'.

Romance  (New Wave Records,1983)


Sacrifice  (Just'In Distribution,1988)


Psychic Altercation/Rewind  (Just'In Distribution,1988)




links in...

1 коментар:

  1. https://www45.zippyshare.com/v/E4NI0aAf/file.html
    https://www45.zippyshare.com/v/jlSDTN9b/file.html
    https://www45.zippyshare.com/v/vY9vAhJQ/file.html

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...