Претражи овај блог

четвртак, 29. септембар 2022.

Delinquents

 



     Brian Curley i Andy Fuertsch su zajedno,još kao tinejdžeri,učili da sviraju gitaru u Albuquerque-u.Kasnije,obojica su se preselila u Austin (ne u isto vreme) i 1978,obnovili poznanstvo.Inspirisani prvim punk talasom,osnovali su bend u kome je Brian svirao bas,Andy gitaru a Brianova supruga Mindy,organu.Pevačicu Layna Pogue upoznaju na parkingu gde su je čuli kako peva pesmu Tammy Wynette.Nekoliko bubnjara se promenilo do snimanja prvog singla,'Alien Beach Party',1979,na kome je za palice bio zadužen Tim Loughran.
     Singl je snimljen na četvorokanalnom TEAC-u,uživo,u garaži gde su vežbali.Live Wire Records,u vlasništvu Briana i Mindy,odštampala je 500 primeraka,uglavnom u reklamne svrhe.I gle čuda - NME je izabrao 'Alien Beach Party' za singl nedelje!
     Ohrabreni ovim uspehom,kreću na turneju,ali bez Layne,koja nije želela da putuje.Preko oglasa pronalaze Becky Bickham,i dobijaju ne samo pevačicu već i gitaristkinju.
     Bubnjari se i dalje smenjuju,sve do Cary Brocka koji učestvuje u snimanju debi albuma,početkom 1981 (ponovo Live Wire i tiraž od 1000 komada).
     U proleće,Lester Bangs,rock kritičar,dolazi u Austin u pokušaju da sastavi bend.Gomila Austinskih rockera je zasvirala sa njim,da bi na kraju ostali samo Brian i Andy,pa Lester odlučuje da ga na novom projektu prate Delinquents.Rezultat ove saradnje je album 'Jook Savages On The Brazos' (i opet Live Wire),jedan od prvih primera country/punk fuzije.
     Delinquents su poslednji nastup održali u oktobru 1981 i raspali se.Razlozi su uobičajeni - medjusobni sukobi,droga,novac...mada su sami članovi benda kao razlog naveli da jednostavno više nije bilo zabavno.

Jook Savages On The Brazos  (Live Wire,1981)


The Delinquents  (Live Wire,1981)



...in coms

1 коментар:

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...