Претражи овај блог

уторак, 27. септембар 2022.

Headless Chickens

 


     Headless Chickens su se pojavili sredinom osmdesetih i plešući izmedju žanrova,ponudili Novo Zelandskoj publici originalan i uzbudljiv zvuk.
     1983,Johnny Pierce (bass),Grant Fall (guitar) i Bevan Sweeney (drums) upoznaju Chris Matthewsa,momka sa sklonošću ka opskurnim pop melodijama,i formiraju grupu Children's Hour.
     Bend privlači pažnju Flying Nun Records i,posle dva singla,Grant Fall odlazi u Australiju i Children's Hour prestaju da postoje.Posle kraćeg prioda preispitivanja,Johnny i Chris odlučuju da nastave dalje i osnivaju International Headless Chickens,da bi uskoro skratili ime i postali Headless Chickens.
     Uradjeno je nekoliko demo snimaka ali je,nažalost,Pierce izvršio samoubistvo.Tu se priča o Headless Chickens mogla i završiti,no Fell se vraća u grad i,osim bas gitare,preuzima i organizacionu ulogu,koja je do tada bila Johnny-eva.Kada je i Sweeney ponovo seo za bubnjeve,bend je bio kompletiran.
     1987 osvajaju Rheineck Beer Rock nagradu i novac ulažu u debi album,'Stunt Clown',posle koga sledi 'Body Blow',koji nas upoznaje sa glasom Fione McDonald.
     U to vreme,Headless Chickens sve više koriste elektroniku i samplove u svojoj bazičnoj rock formuli,utičući snažno na brojne NZ bendove.
     'Greedy' se pojavljuje 1997,posle brojnih personalnih promena,uključujući i odlazak McDonaldove.Pesma sa ovog albuma,'George',prvi je (i koliko ja znam jedini) No.1 hit za Flying Nun na Novom Zelandu.
     Ubrzo po objavljivanju ovog albuma,bend se raspada.

ChickensHits  (Flying Nun,2002)



links in...

1 коментар:

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...