Претражи овај блог

субота, 15. октобар 2022.

Armoury Show

 


     Armoury Show su osnovani nedugo po raspadu Skids i predvodio ih je Richard Jobson.Debitovali su 1984 sa singlom 'Castles In Spain',mračnim gitarskim epom sa gromoglasnim vokalom i eksplozivnim perkusijama.
     Osim Jobsona,u grupi su svirali i Russell Webb (ex-Skids),John McGeoch (ex-Magazine,Ex-Siouxsie&The Banshees) i John Doyle (ex-Magazine),pa možemo reći da su Armoury Show supergrupa.
     Bend nije privukao pažnju rock konzumenata u meri u kojoj je to pošlo za rukom bivšem ajobsonovom kolegi iz Skids,Stuart Adamsonu i njegovom post-Skids bendu Big Country,ali se mora reći i da je Adamsonova muzika bila mnogo komercijalnija.
     Skids su često kritikovani zbog svoje pretencioznosti,a Jobson je preneo kasniji,teži ton svog bivšeg benda u Armoury Show.
     Posle par singlova,1985,izdaju svoj jedini album 'Waiting For The Floods'.Jobson se bavio i drugim poslovima,poezijom i glumom,pa je sve manje i manje vremena provodio sa bendom,što je dovelo do odlaska McGeocha i Doyla,tokom 1986.Zamene su brzo pronadjene i u bend su došli Ray Weston i Ray McVeigh (ex-Professionals),koga je ubrzo zamenio Dave Lockwood.
     Slede još dva komercijalno neuspešna singla tokom 1988 i Jobson raspušta grupu da bi se posvetio solo karijeri.

Waiting For The Floods  (EMI America,1985)




...in coms

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...