Претражи овај блог

четвртак, 17. новембар 2022.

BUY, BEG OR STEAL : The Correct Use Of Soap (Virgin,1980)

          Treći LP za Magazine i zatičemo ih stopu dalje u istraživanju nepoznatih rock teritorija.Ne toliko iznenadjenje u odnosu na prethodni album (koliko je on bio iznenadjenje posle 'Real Life),više sazrevanje (u svakom smislu).Albumom dominira bas,kao i mnogo čistog klavira.Devotoov vokal je zreliji i čudniji.Ceo album deluje sredjenije i staloženije.
'Because You're Frightened' otvara album snažno,razarački;to je gruba strana banda predvodjenog 'ljutitim' Devotoom.'Model Worker' nastavlja u istom raspoloženju uz izvanredan rad Dave formule na dirkama.'I'm A Party' je prepoznatljiv Magazime,prazniji zvuk čvrstog ritma sa prelaskom na free-jazz.'You Never Know';piano,štedljiva instrumentalizacija...moj favorit.Gitara lagano uvodi u 'Philadelphia' koja zatvara stranu.
Drugu stranu otvara kompleksni blues,'Burn'.'Thank You...' je odličan cover Sly Stonea.Ultra funk bas,izvanredna solo gitara,odzvanjajući bubnjevi...'Sweetheart Contract' sa divnim riffom na klavijaturama,jednostavno i prijatno.'Stuck' je vraćanje funky ritmu,fina mala dugačka stvar sa mnogo producentskih caka.Singl,'A Song From Under The Floorboards' zatvara album.
Because You're Frightened
Model Worker
I'm A Party
You Never Knew Me
Philadelphia
I Want To Burn Again
Thank You (Falettinme Be Mice Elf Again)  (Sly & The Family Stone)
Sweetheart Contract
Stuck
A Song From Under The Floorboards
Howard Devoto - vocals
John McGeoch - guitar,sax,backing vocals
Barry Adamson - bass,backing vocals
Dave Formula - keyboards
John Doyle - drums,percussion
+
Laura Teresa - backing vocals


 

Нема коментара:

Постави коментар

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...