Претражи овај блог

среда, 23. новембар 2022.

BUY, BEG OR STEAL : Thirst (Fetish,1981)

 

     Clock DVA su iz Sheffielda.Sreća,jer da su iz Londona,izgubili bi svu svoju provincijsku arogantnost,verovatno bi snimali za Virgin ili 4AD i zvučali kao trećeligaški Talking Heads.
     Jeziv i opčinjavajući,'Thirst' je najeksperimentalnije ostvarenje Clock DVA na kome je bend očuvao svoja interesovanja za dance muziku,ostavljajući za sobom sve soul pretenzije okrećući se elektro-noiseu i iznenadjujućim,nezemaljskim mašinskim napevima.
     Paul Widger donosi neodoljivi,bogati,gitarski zvuk.Charlie Collins i njegov saxofon pokazuju šta se sve može uraditi sa tim instrumentom.Ritam sekcija (Quail/Turner) vuče ka Talking Heads ritmovima.Tu je i Adi Newton sa svojim dubokim,režećim,blues vokalom.Klasični Clock DVA.
     Originalna postava Clock DVA se ubrzo po izdavanju 'Thirst' raspala i većina članova je završila u bendu Box.Adi Newton je nastavio dalje pod starim imenom i sa novom postavom.

Uncertain
Sensorium
White Cell
Piano Pain
Blue Tone
North Loop
4 Hours
Moments
Impressions Of African Winter
Adi Newton - vocals,clarinet,tape
Paul Widger - guitar
Charlie Collins - saxophone
Steven James Turner - bass
Roger Quail - drums

Нема коментара:

Постави коментар

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...