Претражи овај блог

понедељак, 7. новембар 2022.

BUY, BEG OR STEAL : Wild Planet (WB,1980)

 

     'Wild Planet' je logičan nastavak fenomenalnog debi albuma B-52's i to je ujedno i jedina zamerka koju mu mogu uputiti.Previše su slični.Naravno,to se dalo i očekivati,jer formula je bila dovoljno uspešna da zaslužuje da se iskoristi što je više moguće i više je nego očigledno da su B-52's išli,svesno i otvoreno,na to da ne odstupe od prvobitno označene linije - nisu uspeli da nadmaše debi,ali su mu se svakako približili,što je opet dobro.
     Pesme su opet mahnito igrive i bizarnih naziva,devojke su nešto više angažovane u vokalnim deonicama,glasovi su im još zvonkiji,na momente gotovo raskalašni )'Devil In My Car') što celom albumu daje upečatljivu notu raspevanosti.
     B-52's su koncentrisana zabava i mada vas možda neće naučiti ničem novom,pomoćiće vam da zaboravite sve ono staro čega biste se rado oslobodili,bar za trenutak.
     'Wild Planet' je album koji preporučujem od sveg srca.Nije toliko važno što se ne udaljava puno od onoga što smo već ranije imali priliku da čujemo (osim u 'Give Me Back My Man' i 'Runnin' Around'),jer,u krajnjoj liniji,predvidljivost ne mora uvek biti i mana,naravno ako se ne razvlači do otužnosti,što ovde nikako nije slučaj.

Party Out Of Bounds
Dirty Back Road
Runnin' Around
Give Me Back My Man
Private Idaho
Devil In My Car
Quiche Lorraine
Strobe Light
53 Miles West Of Venus
Fred Schneider - vocals,percussion
Cindy Wilson - vocals,percussion
Kate Pierson - vocals,keyboards,bass
Ricky Wilson - guitars
Keith Strickland - drums,percussion

Нема коментара:

Постави коментар

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...