Претражи овај блог

уторак, 29. новембар 2022.

Dirty Looks

 


     Dirty Looks su bili power pop trio sa Staten Islanda.Iako grupa nije delila identičan post-punk senzibilitet sa savremenicima u UK,inicijalni uspeh su pronašli u srcu punk scene New Yorka,nastupajući u klubovima CBGB's i Hurrah.
     Otkrio ih je Squeeze basista John Bentley i ubrzo potpisuju ugovor sa Stiff Records (1979).Sledi gotovo tipična rock priča iz tog doba.Istoimeni debi album, prolazi vrlo dobro,prodavši se u preko 100000 primeraka (najprodavanije Stiff izdanje u USA),zahvaljujući manjem hit singlu 'Let Go' i odgovarajućim Stiff promocijama.
     Do kraja 1980,band nastupa po svetu kao deo Son Of Stiff turneje i tada počinju 'uobičajeni' problemi sa izdavačem.Bez znanja Dirty Looks,njihov Američki izdavač Epic,nezadovoljan komercijalnošću materijala (originalna produkcija Nick Garvey iz Motors),odlučuje da preradi i ovako 'razvodnjen' album objavi samo u Britaniji.Bez podrške u USA,bend upada u brojne probleme,i pošto je snimanje trećeg albuma (radni naslov 'Unsung Heroes') propalo,ovoga puta za Island Records,Dirty Looks se raspadaju 1984.(Par numera sa neobjavljenog albuma su se pojavile na kompilaciji izdatoj u Italiji,'12 O'Clock High',2002).

The Complete Stiff Years  (Stiff,2007)



     
links in...

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...