Претражи овај блог

четвртак, 29. децембар 2022.

BUY, BEG OR STEAL : Greener Postures (Ralph,1980)

 

     Čudna,pa ipak dopadljiva i prihvatljiva kolekcija pesama. Ništa preteško za razmišljanje. Raznovrsniji i mračniji od prethodnika 'Chewing Hides The Sound', još jedna je saradnja Snakefingera i Residents( produkcija, komponovanje) i stilski je sličan Residents radovima iz tog perioda.
     Dominantan zvuk je divlji,gitarski i sa obradjenim vokalima. Pratnju čine primitivne ritam mašine i pulsirajuće, pomalo jezive,klavijature.
     Uvrnuti humor provejava tekstovima koji su prilično zbunjujući, tako da ćete se često pitati o čemu se, dodjavola, ovde radi.
     Dobra, mada neobična, referenca na Snakefingerovu muziku bi bili prvi solo radovi Brian Enoa, samo malčice ludje. Svežina novog i drugačijeg je jasno vidljiva i rezultat je grupe kreativnih ljudi koji se igraju u studiju, neopterećeni konačnim rezultatom, već samo praveći pesme koje za njih imaju smisla. I kao što je Fripp svojom gitarom obojio Enoove albume, Snakefinger ostavlja svoj trajan pečat na 'Greener Postures'.

Golden Goat
Don't Lie
The Man In The Dark Sedan
I Come From An Island
Jungle Princess
Trashing All The Loves Of History
Save Me From Dali
Living In Vain
The Picture Makers Vs. Children Of The Sea
Snakefinger - performance 
+
Blaine Reininger - violin ('Don't Lie')

Нема коментара:

Постави коментар

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...