Претражи овај блог

недеља, 25. децембар 2022.

Middle Class

 


     Middle Class su bili USA hardcore punk bend,osnovan u Californiji 1976 i u njemu su svirali Jeff Atta (vocal),Mike Atta (guitar),Bruce Atta (drums) i Mike Patton (bass).Tokom prvih nekoliko godina Middle Class su napredovali od skromne lokalne popularnosti,do nešto većeg uspeha koji im je i doneo učešće u harcore punk dokumentaracu 'American Hardcore',2006.
     Ostaje nejasno ko je prvi USA hardcore punk bend;Black Flag (u to vreme Panic) ili Middle Class (kako su sami sebe nazivali).U pomenutom dokumentarcu postoji scena gde posle jednog od prvih nastupa Middle Class,bendu prilazi Keith Morris (Black Flag) tvrdeći da i njegov bend svira istu vrstu 'brzog punk rocka' (termin 'hardcore' je popularizovala grupa DOA tek 1981).
     'Out Of Vague' je njihovo prvo izdanje,glasna,brza verzija art punka koja će umnogome uticati na moderni hardcore i radove bendova poput Minor Threat.'Scavenged Luxury' iz 1980 je nešto blaži i pokazuje uticaje UK grupa poput Joy Division i Gang Of Four.
     Jedini LP grupe,'Homeland'(1982) donosi još veći zaokret sa mračnim post-punkom,koji bi se možda mogao uporediti sa muzikom Pop Group.Numera 'Listen' postaje favorit college radio stanica sredinom osamdesetih.
     Po raspadu benda,Mike i Bruce Atta su radili sa Alice Bag u grupi Cambridge Apostles.Mike Patton se bavio produkcijom (debi LP Adolescents).Mike Atta je kasnije postao vlasnik prodavnice vintage nameštaja koja se zove 'Out Of Vogue' a Bruce je diplomirao filozofiju na UCLA i danas predaje na Cal State univerzitetu.
    2011 su se okupili ponovo (Matt Simon umesto Bruce Atte) i povremeno nastupali do 2014,kada je Mike preminuo (rak).

Out Of Vogue  (Joke,1978)


Scavenged Luxury  (Torture Garden,1980)


Homeland  (Pulse,1982)



     
...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/sRtA2CpY#E0s6olXE_WcAQooE6f3IZjI-AeNwMPFhTMzQE_lcZM4
    https://mega.nz/file/cV9TnSoT#T4vXkzjv8HcwGaD3m3CEZ4z5t93WL-HnPFneHKSfRds
    https://mega.nz/file/8QdWzLZD#cf7Jtboryb-bGNVu93BOB833wCGDRZN9HWrl-VzzgZ4

    ОдговориИзбриши

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...