Претражи овај блог

субота, 18. фебруар 2023.

Shelleyan Orphan

 


     Dvoje zaljubljenika u poeziju Percy Bysshe Shelleya,Caroline Crawley i Jem Tayle,upoznali su se u Bournemouthu početkom osamdesetih.Svoj muzički projekat su nazvali Shelleyan Orphan (po Shelleyevoj poemi 'Spirit Of Solitude') i ubrzo se preselili u London.
     1986 debituju sa singlom 'Cavalry Of Cloud' za Rough Trade a 1987 se pojavljuje i prvi album 'Helleborine'.'Century Flower' iz 1989 osim dobrih kritika,doživljava i komercijalni uspeh.Ovaj album se izuzetno dopao Robert Smithu (Cure) pa ih je pozvao da nastupe kao predgrupa Cure tokom Američkog dela 'Disintegration' turneje.
     Prijateljstvo sa Cure se nastavilo i posle turneje,pa su tadašnji članovi Cure,Porl Thompson (guitar) i Boris Williams (drums),učestvovali na trećem albumu Shelleyan Orphan,'Humroot',1992.
     Ne dugo posle ovog albuma,Crawley i Tayle su se razišli.Tayle je osnovao grupu Elephantine a Caroline,Babacar.Nešto kasnije i Tayle se priključio Babacar kao punopravni član,iako nije učestvovao u komponovanju.
     2000,Shelleyan Orphan se pojavljuju ponovo zajedno na albumu 'Sing A Song For You-A Tribute To Tim Buckley',sa obradom Buckleyeve 'Buzzin' Fly'.Poslednji album Sheeleyan Orphan,'We Have Everything We Need',objavljen je 2008.
     Caroline Crawley je preminula 2016,posle dugogodišnje bolesti.

Helleborine  (Rough Trade,1987)


Century Flower  (Rough Trade,1989)


Humroot  (Rough Trade,1992)



...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/IA9DACgZ#q6WrzP4HsHlO6f2ZEKrGalER7eT3W7tvj1JVMUFRU8w
    https://mega.nz/file/kNVnUAKK#ltQ2VLn56kvNeqiXUYkzdaQSJeqsbUdZ-qFn8uP62tw
    https://mega.nz/file/YdVVEQpR#Ny-Xe78Km-ShYiS7EEP84fnGSc2ezNEmHYdOhnMaD40

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...