Претражи овај блог

среда, 15. март 2023.

BUY, BEG OR STEAL : Throb Throb (Homestead,1985)

 

     Throb Throb je debi album za Naked Raygun. Otvara ga brza i zarazna ’Rat Patrol’, sa udaračkim gitarskim uvodom John Haggertya. Tempo usporava u narednim numerama ’Surf Combat’ i ’Gear’. Ove sporije numere, zajedno sa ’Roller Queen’ i ’Leeches’, pokazuju da Naked Raygun nisu tek tamo neki običan punk band, već punk bend sa pravim idejama i mogućnosti da ih ostvari. Još jedan razlog zbog kojeg ovaj album odskače od gomile punk izdanja je pesma ’On’. Iz nekog razloga bend je odlučio da tekst snimi unazad. U normalnom stanju čuli bi smo:’’ I don't want a pretty girl No no no no no no no no I don't want a small girl No no no no no no no no I don't want a rich girl No no no no no no no no I don't want a smart girl No no no no no no no no I just want a horny girl! I just want a horny girl! I just want a horny girl! I just want a horny girl! yes yes yes yes yes yes yes yes’’.
      Na ’I Don’t Know’ ubrzavaju i uvode nas u ’Libido’, uvrnutu pesmu o čoveku koji je igrao dok mu se prostata nije raspala. Pesma ima ’scat-jazz’ feeling u strofama i žestoki rock u refrenu. ’Only In Amerca’ je još jedan primer eklektične prirode benda. ’Stupid’ je najbrža stvar na albumu koja gazi dobro utabanim punk stazama ali i dalje zvuči sveže. I za kraj, ’Managua’, koja zvuči gotovo kao marš.
     Bez slabe tačke, Throb Throb je remek delo punka iz sredine osamdesetih. Prava je šteta što više ljudi to ne zna.

Rat Patrol
Surf Combat
Gear
Metastasis
Leeches
Roller Queen
On
I Don't Know
Libido
No Sex
Only In America
Stupid
Managua
Jeff Pezzati - vocals
John Haggerty - guitar,sax
Camilo Gonzalez - bass
Jim Colao - drums
+
Kristin Haggerty - piano ('Libido')

Нема коментара:

Постави коментар

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...