Претражи овај блог

субота, 18. март 2023.

Sadistic Mika Band

 


     Japanski glam/prog/funk bend koji je osnovao gitarista Kazuhiko Kato po povratku iz Londona.Ime predstavlja parodiju na Plastic Ono Band a uz Kazujikoa u grupi su bili još i pevačica Mika Kato (tada supruga Kazuhikoa),bubnjar Hiro Tsonuda i gitarista Masayoshi Takanaka (obojica ex-Flied Egg).Prvi singl,'Cycling Boogie',izdaju 1972 za Doughnut Records,prvu privatnu diskografsku firmu u Japanu.Tsonuda ih ubrzo napušta a u grupu dolaze novi bubnjar Yukihiro Takahashi i basista Ray Ohara.
     Prvi,istoimeni LP je bio mix glam rocka i laganog prog zvuka,dok je drugi,'Black Sheep',predstavljao funky flertovanje sa psihodelijom.'Black Sheep' je producirao Chris Thomas i kritika ga je odlilčno prihvatila,što se ne može reći i za publiku jer je prodaja,osim u Japanu,bila očajna.
     Oharu zamenjuje Tsugotoshi Goto na trećem albumu benda,'Hot Menu',ponovo u produkciji Chris Thomasa sa još više funky-ja u zvuku.Singl 'Mada Mada Samba' često je puštan na BBC programima,nastupali su nekoliko puta i na Britanskoj televiziji i svirali kao predgrupa Roxy Music.
    Mika i Kazuhiko se razvode i napuštaju grupu,dok ostatak nastavlja pod novim imenom Sadistics u jazz pravcu,sve do 1979.
     Kazuhiro je ostvariuo uspešnu solo karijeru,a radio je i kao radio i TV voditelj.takanaka je postao jedan od najpoznatijih Japanskih gitarista a Takahashi je poznat kao bubnjar i glavni vokal YMO.
     

Hot Menu  (Doughnut,1975)


Sadistic Mika Band + Black Sheep  (See For Miles,1998)



links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/UV0FWbqI#tAiPMUWSZUXnwLcqyCNeJGheRA6uggEOOiRAF5cEvqk
    https://mega.nz/file/wFsQBDpb#WPl8Vw38zfQDQLLY5H5oexamu8rgPOv3FvzO2RcC3AU

    ОдговориИзбриши

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...