Претражи овај блог

среда, 12. април 2023.

ELECTRONICS, SYNTHESIZERS AND EVERYTHING (Part IX - The Roots Of Synthpop)

 


     Več u ranim pedesetim,David Seville je koristio tehnike eksperimentalnih kompozitora,kao što je npr. manipulacija sa brzinom magnetofonskih traka,da bi postigao 'glasove iz crtanih filmova' kod grupe Chipmunks.Otada su studijski efekti jedan od klučnih momenata pop muzike.U ranim šezdesetim producenti poput Joe Meeka i Brian Wilsona pionirski su koristili takve tehnike na snimcima Tornadoes i Beach Boys.George Martin je uveliko koristio tokom šezdesetih razne efekte na pločama Beatles,otkrivajući i izmišljajući neke usput.
     Prvo korišćenje sintesajzera kao instrumenta sa klavijaturama u pop muzici može se pripisati Beatles i njihovom albumu 'Abbey Road' iz 1969.Vredni pomena su i par 'one hit wonder'-a,poput 'Popcorn' grupe Hot Butter i 'Son Of My Father' koju su snimili Chicory Tip 1972.Autor ovog drugog singla je danas čuveni producent Giorgio Moroder,a 'Popcorn' je bio prvi pop singl izveden kompletno na sintesajzeru.

Hot Butter


Chicory Tip


Beatles



ABBEY..........https://www.mediafire.com/file/nxvmwicgalfcz3x/beatles.rar/file

SON..........https://www.mediafire.com/file/5tnt6l6efkdu2jt/chicory_tip.rar/file

POPCORN..........https://www.mediafire.com/file/gvdqeqcuqriudlj/hot_butter.rar/file

Нема коментара:

Постави коментар

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...