Претражи овај блог

четвртак, 27. април 2023.

Oingo Boingo

 


     Bend je 1972 osnovao,kao muzičko-tetarsku trupu The Mystic Kings Of The Oingo Boingo (kasnije poznati kao Oingo Boingo a još kasnije samo Boingo),Richard Elfman.Kasnije,Richard je prepustio vodjstvo svom bratu Danny-u i posvetio se filmu (za njegov prvi film,'the Forbidden Zone',1980,Danny je uradio muziku a neke numere su izveli Oingo Boingo).
     Dugo vremena Oingo Boingo su uživali kult popularnost i važili za najbolje čuvanu 'entertainment' tajnu Zapadne Obale. Za to je uglavnom 'krivac' Danny,Elfman,vodeći vokal i glavni kompozitor,koji je konstantno eksperimentisao sa muzičkim stilovima,ugradjujući u muziku benda egzotične ritmove,Zapadno-Afričke melodije i 'big band' duvače,čineći muziku Oingo Boingo teškom za klasifikovanje.
     Prvi EP,izdat za IRS,doneo je dosta loših kritika,uglavnom zbog toga što su kritičari smatrali da je muzika sračunato namenjena teenagerskoj populaciji.Danny je to izričito negirao a sa kritičarima se obračunao 1981 u pesmi 'Imposter'.
     EP ipak postiže skroman komercijalni uspeh koji im donosi ugovor sa A&M.Slede albumi 'Only A Lad','Nothing To Fear' i 'Good For Your Soul',od 1981-1984,što se smatra i najplodonosnijim dobom Oingo Boingo.Solidna prodaja i konstantni nastupi čine da bend postane prilično poznat,bar što se Amerike tiče.
     Grupa je potom promenila par kompanija,dosta muzičara,stil (od popa do alternativnog rocka),ime (od 1994 samo Boingo) i konačno se raspala 1995.
     

Anthology  (Hip-O,1999)


links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/5FtmGDxA#NJ5-UOHl5nM0iyUrgioLYO6wjFfBXBZfxkVFebz03H8
    https://mega.nz/file/gUUVEDAI#8IazTMuGeWOK-N6QzE7pEcsPm1ces0cMWyQ-_Vp1mZY

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...