Претражи овај блог

уторак, 30. мај 2023.

Camouflage

 


      Nemački synth-pop trio,osnovan 1984 u sastavu:Marcus Meyn,Heiko Maile i Oliver Kreyssig.1986,posle pobede na jednom radio takmičenju,snimaju prvi singl 'The Great Commandment'.1988 se pojavljuje album 'Voices And Images' reflektujući klasične synth-pop/new wave uticaje grupe,prvenstveno Depeche Mode.'Methods Of Silence' iz 1989 proširuje zvučnu paletu ali je uticaj Depeche Mode još uvek veoma primetan.Oliver Kreyssig napušta Camouflage,a Meyn i Maile nastavljaju uz pomoć pratećih muzičara.'Meanwhile' iz 1991 prilično se udaljava od synth-popa i stiče pristojnu popularnost na college radio stanicama.
     Ulaskom grungea na veliku scenu,synth-pop dosta gubi na popularnosti pa su i Camouflage ostali bez Amerićkog izdavača.'Bodega Bohemia' se vraća početnom zvuku uz nešto mračnije tonove a 'Spice Crackers' iz 1995 je uglavnom instrumentalan.Nakon toga,budućnost benda je postala naizvesna.
     Posle nekoliko kompilacijskih izdanja,uglavnom za Nemačko tržište,Kreyssig se vraća u grupu.2003 nastavljaju svoju diskografiju albumom 'Sensor',nakon čega slede 'Relocated' (2006) i 'Greyscale' (2015).

Rewind-Best Of 97-85  (Polydor,2001)




...in coms

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...