Претражи овај блог

уторак, 20. јун 2023.

Dessau

 


     Dessau su bili post-punk/Industrial band iz Nashville-a,TN.Iako jedan od prvih industrial bandova u Americi,Dessau,iz nekog razloga,nikada nisu postigli uspeh ili uticaj Ministry ili NIN.
     Čovek koji stoji iza ovog projekta je John Elliott.Karijeru je započeo kao bubnjar u punk grupi Cloverbottom.1981/82,u Chicagu upoznaje Al Jourgensena i Paul Barkera koji su izvršili veliki uticaj na njega.Po povratku u Nashville,i kratkotrajnog rada u minimal/new wave grupi Factual,osniva Dessau.
     Dessau debituju 1985 sa sam-izdatim singlom 'Red Languages'.Sledi još par singlova i 12" pre albuma 'Exercise In Tension',1989.Definitivno više industrial,u klasičnom smislu,od prethodnih izdanja,sa programiranim bubnjevima i delikatnim,post-punk gitarama.
     Album je dobro ocenjen ali je Elliott odlučio da rasformira Dessau,i,nadahnut grunge scenom,osnuje Passafist,Christian metal grupu o kojoj radije ne bih govorio.
     Sredinom devedesetih Elliott ponovo aktivira Dessau i sa Paul Bakerom,Richard Patrickom i Luc Van Ackerom snima EP 'Details Sketchy',1995.
     Ovom ponovnom aktiviranju benda prethodio je jedan čudan dogadjaj;Nemačka firma Mausoleum Records,vlasnik prava na sve Dessau singlove (osim 'Red Languages') objavljuje kompilaciju na kojoj se nalaze dve numere sa debi albuma,dve sa 'Mad Hog' EPa,singlovi 'Isolation','Beijing' i pet ranije neobjavljenih pesama.Elliott je izjavio da je ovo ''podli pokušaj kompanije da zbuni publiku i spreči je u kupovini regularnog izdanja,'Details Sketchy''.
     Poslednji put Dessau se pojavljuju 1999 na drugom Ministry 'tribute' albumu,'Another Prick In The Wall',na kome su obradili numeru 'Revenge' sa Ministry albuma 'With Sympathy'.

Exercise In Tension  (Carlyle,1989)


Details Sketchy  (Fifth Colvmn,1995)


Dessau  (Mausoleum,1995)



...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/gJdWjK5a#uzkMdyuc08eBD2F0f4cNseLhId0eIDH17dPhiIZXFi4
    https://mega.nz/file/scVTUZ4C#9aMplaa_SeTagfImRuU8-TfmEexjwYLSCn6AZrDXjFY
    https://mega.nz/file/kE0BhIRA#AOpDRMDpyK5fRNRjODBWJ8CVKUlAMygO2s8Y26sunlg

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...